Atunci când vine vorba de apartamentele de mici dimensiuni, un lucru este cât se poate de clar: amenajarea lor poate deveni o adevărată problemă atunci când nu știi exact ce trebuie să faci pentru a profita la maxim de pe urma întregului spațiu pe care ți-l pun ele la dispoziție. Garsonierele reprezintă cel mai bun exemplu în acest caz.

Ideal, în amenajarea unei garsoniere, e bine să ținem cont de sfaturile care ne ajută să mărim vizual spațiul, astfel încât noi să nu simțim că totul stă să pice pe noi. Pe scurt, un spațiu aerisit și care să ne ofere senzația de căldură este de preferat. Desigur, nu vom uita nici de funcționalitatea unui astfel de apartament mic. Până la urmă ce rost are să arate perfect dacă el nu îți satisface pe deplin nevoile pe care tu le ai (în special pe cele de depozitare). Vom vorbi mai multe despre trucurile la care poți apela atunci când îți amenajezi garsoniera în rândurile următoare. Vei vedea că nu e deloc greu să ții cont de unele dintre ele, în timp ce altele vor presupune o mică investiție din partea ta.

Începem chiar cu cea mai bună soluție la care să apelăm pentru a mări la propriu un anumit spațiu. Este vorba, desigur, despre amenajarea unei bucătării deschise care să comunice cu sufrageria. În acest fel o să ne bucurăm din plin de un puternic sentiment de amploare și volum, din moment ce spațiul nu va mai fi unul atât de limitat. Cel mai mult va beneficia de pe urma unei astfel de soluții bucătăria care de obicei este foarte mică în cazul unei garsoniere.

Nu. Nu trebuie să îți faci griji legate de faptul că mirosul de mâncare se va împrăștia prin toată camera. Această mică problemă se rezolvă foarte ușor prin amplasarea aragazului cât mai aproape de geam, precum și prin instalarea unei hote de bună calitate. Deci… dacă structura de rezistență a blocului îți permite, nu ezita să dărâmi acest perete dintre bucătărie și sufragerie.

Un alt sfat pe care ți-l dăm este acela de a profita la maxim de pe urma spațiului pe care noi îl avem la dispoziție pe verticală. În medie, un apartament normal din România are o înălțime de 2,3 – 2,5 metri. O soluție cât se poate de eficientă este amplasarea de dulapuri până în tavan. În acest fel vom avea mai mult loc pentru depozitare.

Trebuie să luăm în calcul și mobilierul multifuncțional care e recomandat să nu lipsească din apartamentele mici. Pentru bucătărie scaunele și mesele pliante se vor dovedi de un real ajutor deoarece nu vor ocupa inutil din spațiu atunci când ele nu sunt folosite. La fel și patul care poate să aibă ascuns sub el un spațiu de depozitare. Spații de depozitare se pot găsi și în tabureți, în cazul în care ești un fan al acestora.

Culorile care vor predomina vor fi unele deschise. Asta pentru că ele ne vor mări vizual spațiul, iar el va fi unul mult mai aerisit. Recomandarea noastră? În cazul unei garsoniere optează pentru amenajarea sa în stil scandinav. Se va potrivi ca o mănușă.

Sursa foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Top 6 avantaje și dezavantaje ale folosirii plăcilor de travertin în proiectele de amenajări

Adina Meyers

Mai multă lumină în living, în sezonul rece!

Adina Meyers

Casă de la 1840, restaurată modern

Adina Meyers