Amenajari Interioare

Draperii de lux pentru căminul tău, de la Velaria.ro

Cu toții avem o imagine idilică asupra caselor vechi boierești, în care, dincolo de mobilierul în stil baroc ieșeau în evidență draperiile grele, din catifea.

Menite să protejeze încăperile de lumina directă a soarelui, draperiile sunt însă la fel de utile și pe timp de iarnă. Conferind un aer călduros oricărei case.

Deși a existat o perioadă în care draperiile au fost înlocuite cu jaluzele din plastic. românii au ajuns la concluzia că nu tot ceea ce este modern este neapărat și mai bun sau mai frumos. Prin urmare, din ce în ce mai mulți români, atunci când aleg să-și decoreze o casă, aleg draperiile în locul jaluzelelor și storurilor de la geamuri. Conferind un aer cât mai natural propriilor locuințe.

Velaria.ro vine acum în întâmpinarea ta cu o gamă variată de draperii de lux și nu numai, alături de o întreagă gamă de accesorii și servicii conexe.

Ce trebuie să știi la alegerea unei draperii

Deși unii nu le acordă o prea mare importanță, draperiile sunt asemenea îmbrăcăminții unei femei.

Practic, draperiile pot spune totul despre o casă. În funcție de:

  • materialul ales,
  • nuanța
  • modul în care acestea sunt îngrijite.

Înainte de toate, ar trebui să știm că nu toți preferă draperii de lux pentru locuința lor. Velaria.ro vine însă cu soluții personalizate. Astfel încât orice stil arhitectonic sau orice idee de aranjament interior să nu rămână fără soluție. Pentru cei care adoptă un stil mai modern, un set de draperii din pânză lejeră sau din bumbac poate constitui soluția optimă.

Cel puțin în cazul draperiilor din bumbac, acest material permite o gamă largă de culori și de imprimeuri. Astfel încât soluțiile de amenajare sunt practic infinite.

Draperiile trebuie însă asortate și cu restul mobilierului din casă.

Prin urmare, dacă suntem adepții unui stil de viață modern, cu mobilier de tip minimalist, atunci cu siguranță că un set de draperii în culori neutre. Cât mai simplu și mai ușor, eventual din pânză, poate constitui soluția potrivită pentru noi.

Sunt însă și proprietari de case și apartamente care adoră mobilierul din lemn masiv. În care se mai regăsesc încă clasicele vitrine cu seturi de pahare și dulapuri de tip bar. cu geamuri din sticlă. De asemenea, în astfel de case nu lipsesc scaunele și fotoliile tapițate. Eventual îmbrăcate cu huse din materiale ce imită catifeaua. În astfel de situații, ne putem da cu ușurință seama că avem nevoie de un set de draperii pe măsură. Eventual din:

  • catifea sau brocart,
  • cu pliuri imense, eventual legate cu șnur.

Nu trebuie să uităm însă că toate draperiile, ca și perdelele, necesită întreținere periodică.

Obiceiul spălatului perdelelor de Paște și de Crăciun nu este totuși unul întâmplător. Având în vedere că pliurile perdelelor și draperiilor pot fi adevărate depozite de praf și de acarieni adunate pe parcursul unui an. Din acest moment, o întreținere adecvată a draperiilor poate contribui atât la asigurarea unui aspect plăcut al acestor accesorii. Precum și la păstrarea stării noastre de sănătate.

Related posts

Plasează o comandă de flori online în București și decorează-ți casa!

Adina Meyers

Electrocasnicele de mici dimensiuni – un ajutor de nădejde în bucătărie

Adina Meyers

Decoraţiuni handmade pentru pasionații de călătorii – FOTO

Adina Meyers