O casă devine acasă atunci când ne primeşte cu multă căldură la sfârşitul fiecărei zile, atunci când ne dă o stare de bine şi atunci când ne face să ne simţim în siguranţă, ca într-un cuib. Iată pe scurt cum puteţi să vă transformaţi locuinţa într-un cămin adevărat, care să emane naturaleţe şi confort.

1. Alegeţi finisaje naturale. Mizaţi pe căldura şi frumuseţea lemnului masiv, dacă vreţi să creaţi un decor primitor şi cât mai aproape de natură. E drept că veţi scoate ceva mai mulţi bani din buzunar pentru un parchet şi o tâmplărie din lemn masiv, însă avantajele pe care le veţi avea pe termen lung sunt incomparabile. Vă veţi bucura de un cămin sănătos, căruia lemnul îi va da trăinicie, căldură şi un farmec aparte (pe care materialele artificiale nu au cum să le ofere).

2. Asiguraţi un fundal prietenos! Inspiraţi-vă din bogăţia de culori pe care o pune la dispoziţie mediul înconjurător. Apelaţi în special la bejuri, marouri, alburi şi pasteluri, care sunt ideale pentru a contura o atmosferă plăcută şi liniştită, propice relaxării.

3. Şi la capitolul mobilier, lucrurile stau simplu: principalul criteriu în funcţie de care trebuie să-l alegeţi este confortul. Canapelele şi fotoliile cu tapiţerie textilă, accesorizate cu perne moi şi plăcute la atingere, sunt preferabile celor din piele sau imitaţie de piele, care induc senzaţia de răceală şi rigiditate indiferent de sezon.

4. Daţi importanţa cuvenită accesoriilor textile (pături, pleduri, covoraşe, pernuţe, draperii, perdele), având în vedere că sunt responsabile într-o mare măsură de confortul şi căldura ambientului. Şi în acest caz, acordaţi prioritate materialelor naturale, precum lâna, bumbacul, inul, mătasea.


 

5. Dintr-o amenajare cozy nu are cum să lipsească şemineul (preferabil un model pe lemne), care va crea o atmosferă caldă şi intimă. Acesta va deveni, cu siguranţă, locul cel mai atractiv din locuinţă, mai ales în serile reci, când va reuni în jurul lui toată familia.

6. Suplimentar, faceţi loc în decor şi altor obiecte din acelaşi registru: coşuri din nuiele, decoraţiuni din lemn sau împletituri naturale, aranjamente din crenguţe, ghivece cu plante, vaze cu flori.

Foto: www.shutterstock.com, www.pinterest.com

 

Related posts

Moscheea vrajita

Adina Meyers

Ferma rustică din Texas: o poveste de 105 ani

Adina Meyers

Chiar ai nevoie de o hota? Vezi care sunt avantajele pe care ti le ofera si cum o alegi pe cea mai buna

Adina Meyers