Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Un mic ghid pentru alegerea mesei de bucatarie ideale – Tine cont de toate sfaturile

Bucataria nu e doar o alta incapere oarecare din casa ta, ci un spatiul unde se intrunesc cel mai des membrii familiei, prietenii si au loc cele mai infocate conversatii, cele mai delicioase mese si cele mai aprigi dezbateri. Astfel, cand alegi o masa bucatarie, nu te poti pripi cu o alegere care poate nu e cea mai grozava.

Alege masa bucatarie ideala

De unde stii cum poti merge la sigur si care e cea mai buna varianta de masa bucatarie pentru tine? Nicio grija! Am pregatit un scurt ghid care sa te ajute.

1. Fa masuratorile

Cel mai important aspect de care sa tii seama cand alegi o masa bucatarie este ca aceasta sa incapa in spatiul bucatariei tale. Nu doar sa incapa masa propriu zisa, ci si scaunele din jurul ei, spatiul necesar de miscare pentru a te putea aseza la masa si spatiul pentru a te misca lejer in bucatarie, sa poti gati fara sa te lovesti la fiecare pas de un colt de masa. Gandeste-te, de asemenea, cam cati oameni intra in bucatarie, in general. Sunteti, mai degraba, doua persoane sau un grup mai mare?

2. Nevoile tale pe primul plan

Degeaba alegi cea mai cocheta masa bucatarie daca nu va face fata nevoilor tale. Aici intra in discutie forma propriu zisa a mesei. Mesele de forma dreptunghiulara sau patrata sunt cele mai populare, astfel ca din acestea vei gasi cele mai multe modele, atat in magazinele fizice cat si online. Insa, adevarul e ca alegand o masa rotunda iti oferi, de fapt, mai mult spatiu, disparand astfel si posibilitatea de a te lovi in coltul mesei. De asemenea, avand o masa bucatarie rotunda, conversatiile vor decurge mai lin. Toti stau in cerc si nimeni nu va fi asezat la „colt de masa”.

3. Picioarele sunt baza

Poate nu esti foarte atent, de obicei, la ce picioare are o masa bucatarie, insa trebuie sa te gandesti din perspectiva, ca pe aceste picioare va sta intreaga masa, farfuriile, mancarea, o greutate destul de mare. De asemenea, nu ai dori ca spatiul pentru picioare sa fie ocupat in intregime de picioarele mesei. Cand vezi o masa care te atrage din punct de vedere estetic, aseaza-te pentru proba, sa vezi cum incapi, daca e destul de inalta masa, ai loc de picioare si daca e stabila.

4. Materialul conteaza

Poate, de multe ori ne uitam prea des la culoarea unei mese si nu la materialul din care este realizata. Mare greseala. Un material calitativ poate creste considerabil pretul unei mese, iar un material de proasta calitate te poate lasa balta in cele mai importante momente. Lemnul este un material clasic, popular, durabil si calitativ. Mesele din piatra sunt o varianta moderna si pot avea un look asemanator cu marmura, insa absorb foarte repede orice si formeaza pete. O masa bucatarie din sticla e o varianta des intalnita, cu un pret relativ ok, insa destul de sensibila. Va trebui mereu sa ai grija sa nu o spargi, zgarii, sa nu asezi nimic fierbinte pe ea sau sa nu apara crapaturi.

Astfel, ramane la latitudinea ta care masa bucatarie se potriveste cel mai bine cu personalitatea bucatariei tale. Insa, luand in considerare aceste sfaturi, poti incepe sa te uiti la ofertele celor de la Elvila.ro, unde vei gasi cele mai calitative produse la un pret avantajos. Pe langa o masa bucatarie, te poti alege si cu alte accesorii si piese de mobilier pentru a crea bucataria la care visezi.

 

Related posts

Cum să alegi finisaje interioare care se potrivesc stilului tău

Adina Meyers

Casa in stil britanic, eleganta absoluta

Adina Meyers

Casă cu arhitectură ridicată la rang de artă

Adina Meyers