Atunci când începem proiectul de decorare al casei în care urmează să locuim sau în care deja locuim, atenția noastră se concentrează pe decorarea altor încăperi decât cea a băii. Toți știm că aceasta din urmă este una dintre cele mai importante încăperi dintr-o locuință. Cu toate acestea este și cea căreia îi acordăm cea mai puțină atenție în ceea ce privește decorațiunile interioare.

Prin decorațiuni interioare înțelegem acele elemente care pot face diferența între o baie simplă, fără pic de personalitate și una care iese din anonimat, care strălucește pur și simplu. Prin urmare, o dată ce am ales gresia, faianța și obiectele sanitare tindem să nu mai acordăm atât de multă importanță acestui spațiu. Poate că uneori considerăm că, fiind oricum o suprafață mică, nu prea avem multe opțiuni de decorare. Lucrurile stau exact pe dos. Există o multitudine de elemente pe care le poți integra în amenajare, astfel încât, în final, să obții o baie aranjată în perfectă armonie cu celelalte camere.

În plus proiectul de decorare al unei băi îți va pune în valoare latura creativă. Aceasta va fi vizibilă imediat. Fiind un spațiu care nu dispune, în general, de o suprafață generoasă, fiecare obiect decorativ va ieși în evidență.

Așadar, este păcat să ignori decorarea băii din casa ta pentru că opțiunile sunt numeroase și accesoriile pot face o mare diferență în definirea aspectului său.

De exemplu, covorașul pentru baie poate aduce o pată de culoare sau se poate încadra discret în decor.  Pe piață există variante din bumbac, ușor de curățat, antibacteriene, și antiderapante. Dozatorul pentru săpun lichid se poate asorta cu recipientul pentru dischetele demachiante și suportul de periuțe de dinți, creând un aspect elegant și îngrijit. Suportul pentru săpun ia forme ingenioase, moderne și există chiar și în varianta din silicon, pentru o curățare cât mai ușoară.

Bineînțeles că trebuie să ai grijă să nu aglomerezi inutil baia. Niciun lucru nu trebuie adăugat la întâmplare. Pentru un plus de originalitate poți alege o temă preferată și să o redai prin intermediul obiectelor alese. Spre exemplu, dacă îți place marea poți achiziționa lucruri care să te ajute să îți amintești mereu de vacanțe. Important este să ai încredere în imaginația ta.

Pentru mai multă inspirație te invităm să arunci o privire pe următoarele imagini:

Sursă foto: http://www.bonami.ro

 

 

Related posts

Consultanta pentru amenajarea unei gradini

Adina Meyers

Oglinda – un accesoriu care nu poate lipsi din baie

Adina Meyers

Alegerea materialelor adecvate pentru diferite tipuri de terenuri sportive

Adina Meyers