LifeStyle

Show haute couture de portelan pictat manual la Bordighera 24 – 28 august 2012/ Hotel Villa Elisa

In cadrul acestei prezentari, publicul va putea admira obiecte din portelan pictat manual – servicii pretioase dedicate ritualului de servire a ceaiului sau a cafelei, obiecte decorative excentrice (lampi de iluminat, tablouri) si bijuterii rafinate din portelan, montate in argint sau aur, cu insertii de platina pura, aur si pietre pretioase.

Dupa data de 24 august si pana pe 28 august, Hotelul Villa Elisa din Bordighera va gazdui o expozitie de portelanuri Wagner Arte Frumoase si Povesti, astfel incat cei care nu pot ajunge la prezentarea oficiala vor putea viziona si cumpara produsele pana la finele expozitiei.

Prin tehnica picturii manuale si prin atentia acordata fiecarui obiect de portelan in parte, produsele Wagner sunt, fiecare dintre ele, un unicat. Prin rafinamentul portelanului si unicitatea fiecarui obiect in parte, produsele sunt obiecte de arta, transmisibile din generatie in generatie.

Casa Wagner Arte Frumoase si Povesti vine din Romania, cu o bogata experienta in arta picturii manual pe portelan si prezentari in locatii precum Paris, Barcelona sau Budapesta.

Portelanul este produs in Romania, Franta sau Germania si apoi prelucrat timp de cateva zile, prin procedee sofisticate de pictura, ardere in cuptor si insertie de metale si pietre pretioase.

Ana Wagner, artistul creator al acestei marci de portelanuri, este unul dintre cei mai apreciati artisti romani iar colectiile sale de obiecte de arta din portelan se regasesc in colectii private din toata lumea. Povestile sale sunt spuse pe cesti si farfurii, ceainice, platouri, veioze, vaze si bijuterii. Din universul de desene pe portelan al Anei Wagner fac parte case zburatoare, printese, gradini suspendate, pisici cu guler de dantela sau plante fantastice.

Wagner Arte Frumoase si Povesti a creat obiecte speciale si a colaborat cu branduri internationale de renume precum Peroni, Vileroy & Boch sau BMW.

Evenimentul a fost organizat in parteneriat cu: Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia, RFI, Marie Claire si Beau Monde.

Related posts

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

Adina Meyers

Ce plante din gradina iti provoaca alergii. Este bine sa le eviti daca ai probleme de respiratie

Adina Meyers

8 cadouri de casa noua pe care le poti realiza chiar tu pentru prietenii tai

Adina Meyers