Home LifeStyle

Noua lume a muncii: schimbări majore în lumea post-Covid-19

Pandemia de coronavirus a adus schimbări majore ale atitudinilor și așteptărilor în rândul angajaților și managerilor.

Ambele părți solicită schimbări permanente în modul în care lucrăm, relațiile de la locul de muncă și competentele viitoare, potrivit unei noi cercetări Adecco Group – Resetting Normal: Defining the New Era of Work.

Trei sferturi din muncitori vor îmbină lucrul de acasă cu cel la birou

Cercetările au dezvăluit că lumea muncii este pregătită pentru un nou model „hibrid”, trei sferturi (74%) din lucrătorii chestionați spunând că un amestec de lucru la birou și de la distanta este cea mai buna cale de urmat. Idealul universal de a petrece jumătate (51%) din timpul lor la birou și jumătate de lucru de la distanta (49%) este valabil indiferent de continent, vârstă sau statut parental.

Și directorii de companii sunt de acord, cu aproape opt din zece (77%) lideri care spun că întreprinderile vor beneficia de o flexibilitate crescută.

Sfârșitul contractului pe bază de ore

O altă constatare vizibilă ar putea semnala sfârșitul contractului pe baza de ore. Mai mult de două treimi (69%) din lucrători sunt în favoarea „muncii bazate pe rezultate”, prin care contractele se bazează pe satisfacerea nevoilor de business, mai degrabă decât să lucreze un număr fix de ore. O mare parte din directori (74%) sunt de acord că durata săptămânii de lucru trebuie revizuită.

Noi abilități

Similar cu nevoia de flexibilitate, rezultatele demonstrează un apetit universal pentru învățare continua și dezvoltare de competente noi. Șase din 10 respondenti afirma că abilitățile lor digitale s-au îmbunătățit în timpul statului acasă, în timp ce alte doua treimi (69%) sunt în căutarea unor noi perfecționări digitale în era post-pandemică. O gamă largă de competențe a fost identificată că fiind importantă: forța de muncă, inclusiv gestionarea personalului de la distanță (65%), abilități soft (63%) și gândire creativă (55%).

Related posts

(P) Îngrijire corectă și eficientă cu Macadamia și Rosa Mosqueta

Adina Meyers

Frumusetea vazelor geometrice

Adina Meyers

Escapade urbane stilizate cu Rowenta Brush Activ’ Nano Smart

Adina Meyers