Amenajari Interioare

Sfaturi utile pentru mansardarea locuintei tale

O solutie ideala pentru a castiga un plus de spatiu cu un buget redus si un efort minim este extinderea locuintei pe verticala, prin mansardare. Un pod nefolosit poate fi transformat cu succes intr-un spatiu de locuit deosebit de placut. Amenajarea unui spatiu in mansarda reprezinta o solutie ideala, in special in orase.

Asadar, ce trebuie sa stii daca te-ai hotarat sa-ti construiesti o casa cu mansarda sau vrei sa mansardezi cladirea existenta? Pentru a te putea bucura de tot confortul unei mansarde de calitate, trebuie in primul rand sa acorzi atentie deosebita materialelor pe care le vei folosi la realizarea acesteia, precum si modului in care acestea sunt puse in opera.

Invelitoarea

Un prim aspect asupra caruia va trebui sa luati o decizie este alegerea unei invelitori. Acoperisul este cel mai important scut de protectie al casei, care asigura confortul interior, dar in acelasi timp trebuie sa completeze armonios arhitectura generala a locuintei. Alegeti o invelitoare etansa si cu o greutate redusa, ce implica o presiune mai mica asupra structurii si, implicit, economii la realizarea casei. 

Luati in considerare si posibilitatea selectarii culorii si modelului preferat. De asemenea, nu trebuie ignorat nici confortul acustic si rezistenta sporita la coroziune. Cea mai potrivita alegere in acest sens este tigla metalica cu acoperire din piatra. Cu o rezistenta sporita la coroziune, acest tip de invelitoare detine o textura de piatra naturala, care isi mentine culoarea in timp si atenueaza zgomotul ploii. Fiind o investitie pe termen lung, pretul nu ar trebui sa fie primul criteriu in alegerea unei invelitori, ci mai degraba garantiile si experienta producatorului.

Iluminare adecvata cu fereastra potrivita

Pasul urmator este reprezentat de alegerea modului in care se va realiza iluminarea mansardei. Ferestrele de mansarda ofera o iluminare naturala si reduc semnificativ cheltuielile de energie, in special pe timpul zilei. De asemenea, aceasta te va ajuta sa te bucuri si de priveliste in cazul unei asezari pitoresti. Aerisirea mansardei nu va fi o problema nici macar in zilele ploioase daca alegi fereastra potrivita. Ferestrele cu jaluzele integrate intre foile de geam sunt cea mai buna optiune, deoarece ele apara si de arsita verii, reflectand caldura din exterior si sporind confortul termic. In plus, acest sistem prezinta avantajul ca nu se deterioreaza in timp, jaluzelele fiind situate intr-un mediu lipsit de praf, protejat.

Izolarea termica – al treilea factor in constructia mansardei

Termoizolarea corecta va fi un factor decisiv in obtinerea confortului dorit. Protejarea si eficienta acesteia este asigurata de folia anticondens montata sub invelitoare si de bariera de vapori montata la interior. Aceste folii pot imbunatati substantial termoizolatia, atat vara cat si iarna, daca sunt corect alese. Exista folii anticondens reflectorizante care ofera un confort termic sporit vara si bariere de vapori reflectorizante care retin caldura in cladire pe timpul iernii. Un mic detaliu care sporeste eficienta acestora il poate constitui prezenta unei benzi adezive pentru etansarea suprapunerilor. Chiar daca acestea presupun o investitie suplimentara la momentul constructiei, alegerea unei folii anticondens si a unei bariere de vapori de calitate va conduce la economii substantiale de energie pe parcursul anilor.

Related posts

Olé sau cum să te simți mereu ca în vacanță

Adina Meyers

Cum sa alegi masina de spalat? Specialistii Electrolux te invata in 5 pasi simpli

Adina Meyers

De ce sa construiești o casă cu mansardă

Adina Meyers