Amenajari Interioare

De ce sa construiești o casă cu mansardă

În ultimii ani, casele cu mansardă sunt din ce în ce mai căutate de cei care construiesc locuințe noi. Dar care sunt avantajele unei astfel de construcții?

1. O casă cu mansardă are aspect deosebit. 

Cu siguranță că și datorită aspectului elegant sunt construite atât de multe case cu mansardă.

2. O casă cu mansarda este mai ieftină decât una cu etaj. 

Chiar și impozitele sunt mai mici pentru casele cu mansardă.

3. Proiectul pentru o casă cu mansardă este mai ieftin decât cel pentru o casă cu etaj.

Dar nu trebuie să încerci doar sa economisești. Caută casa care îți place și ulterior poți găsi soluții să o personalizezi.

4. Casa cu mansardă este mai ușoară.

Pentru unele tipuri de sol este vital ca greutatea construcției să nu depășească o anumită limită. Datorită faptului că mansarda este construită din materiale ușoare, o casă cu mansardă se potrivește aproape oricărui tip de sol.

5. Construcția durează mai puțin.

Zidirea va fi făcuta doar pana la 1 – 1,5 m peste nivelul parterului, iar apoi va fi construit acoperișul. Deci timpul de execuție va fi mai scurt.

6. Se poate amenaja la interior în mai mult etape și în perioade ale anului mai reci.

Este de ajuns să ridici casa la roșu și să finisezi parterul în cazul în care nu dispui de buget suficient pentru finalizare. Apoi, după o perioadă, poți amenaja mansarda, chiar și în perioadele mai reci ale anului când prețurile pentru amenajări interioare sunt mai mici.

Exemplu de casă cu mansardă superbă: P+M, 203 mp

Acest proiect de amploare cu 5 camere, care se remarcă prin arhitectura inedită. Suprafața construită la sol a acestei vile este de doar 99 mp, dar datorită mansardei, suprafată totală construită se ridică la puțin peste 200 mp.

Casa dispune de loc de parcare acoperit, ideal pentru mașina personală. La parterul locuinței descoperim un hol generos care ne conduce către principalele încăperi. În continuare găsim o bucătărie deschisă, de peste 15 mp, un birou de aproximativ 14 mp, o baie comună, o debara, dar și camera de zi de peste 30 mp, aceasta oferind acces către o terasă superbă cu suprafața de peste 20 mp.

La mansardă descoperim două dormitoare de peste 16 mp, fiecare dintre ele beneficiind de terasă, precum și al treilea dormitor de 15 mp. De asemenea, mansarda cuprinde o baie și o debara, opțional debaraua putând fi transformată în baie.

Pentru imaginile acestui proiect accesează galeria foto.

Autor: Alina Boicu

Sursa foto:

www.nyfilmfinance.com

www.proiectecase.net

Related posts

Casa cu personalitate in stil traditional

Adina Meyers

Iti calci hainele gresit? Un expert dezvaluie 10 sfaturi utile pentru calcarea rufelor sifonate

Adina Meyers

Draperiile – accesorii șic pentru casa ta

Adina Meyers