Fiecare dintre noi are nevoie să aibă câteva momente pe zi de relaxare. Și care poate fi locul cel mai potrivit pentru acestea dacă nu propria locuință? Tocmai de aceea, stilul în care alegi să amenajezi încăperile casei tale este foarte important. Tot ce te înconjoară în spațiul în care locuiești trebuie să asigure, pe lângă partea funcțională, și tot confortul de care tu și cei dragi ție aveți nevoie.

În acest articol îți vom prezenta câteva caracteristici ale stilului spaniol, un stil caracterizat, printre altele, prin faptul că oferă o adevărată senzație de destindere. Cuvântul „Spaniaˮ ne conduce imaginația automat spre vacanță, relaxare, prieteni, timp liber petrecut frumos…De ce să nu te simți ca într-o vacanță zilnică?

Casele amenajate în acest stil sunt impunătoare, dar și pline de strălucire – spațiul ocupat este unul foarte generos, au arcade mari, iar ca material de construcție întâlnim foarte des piatra. Ferestrele sunt mari, cu perdele în tonuri deschise care lasă să pătrundă lumina naturală. Terasa este un loc important al designului spaniol deoarece reprezintă locul de relaxare și de întâlnire cu cei dragi. Aici vei regăsi un  mobilier din elemente naturale, cum ar fi cel împletit din ratan. Nici piscina nu poate lipsi – este un element de decor care, având în vedere temperaturile foarte ridicate, este de neînlocuit.

 Din punct de vedere cromatic în casele în stil spaniol vom regăsi nuanțe de gri, bej, crem. Acest lucru nu înseamnă plictiseală sau rigiditate. Există foarte multe pete de culoare: diverse obiecte, covoare, flori etc.

Așadar, ce poți să faci să ai parte și tu de acest stil de decorare? Pare ceva mai complicat, mai ales în cazul în care nu dispui de o casă la curte foarte mare sau chiar locuiești la bloc. Din fericire, există trucuri prin care poți adapta totul în funcție de elementele de care dispui. Bineînțeles că nu vei dărâma casa pentru a construi ferestre cu arcade. Vei apela, de exemplu, la montarea unei perdele în nuanțe deschise care să fie foarte lungă. Astfel, vei avea parte și de mai multă lumină, dar vei crea și senzația de spațiu generos. O altă variantă este cea a mobilierului din lemn împletit; acesta este potrivit chiar și în living. Nu trebuie să uiți nici de accesorii: un covor colorat, perne decorative, etc. Te poți baza și pe plante în realizarea acestui demers – dracena, yucca, ferigă etc.

Pentru mai multe idei care să te inspire te invităm să vezi imaginile din galerie.

Sursă foto: https://www.facebook.com/BeautyEleganceMemories/

  

Related posts

Casă de vacanţă construită din lemn adunat de la digurile pescarilor

Adina Meyers

Cum obtii mai mult spatiu intr-un apartament mic: 3 avantaje ale usilor glisante

Adina Meyers

Această căsuță are 328 de ani. Poftiți înăuntru!

Adina Meyers