Amenajari Exterioare

Sfaturi și produse pentru personalizarea aspectului piscinei

Sursă foto: freepik.com

Îți dorești de mult timp o piscină care să te reprezinte și să fie atracția principală a curții și grădinii tale? Iată principalele produse speciale pe care le poți utiliza pentru personalizarea bazinului. Ți-am pregătit câteva sfaturi care să te ajute să amenajezi un loc de relaxare și înot exact ca în visurile tale.

Materiale deosebite și atracții pentru piscină

Fiecare detaliu contează când proiectezi și construiești piscina. Îți recomandăm să apelezi la o firmă specializată, care să te ajute să transformi minunatele tale idei într-un design sigur, funcțional și sustenabil. Alege produse de calitate pentru bazin, cu un aspect impecabil. 

Liner pentru piscină cu design special

Pe piață sunt disponibile foarte multe modele, astfel încât sa poți găsi linerul potrivit stilului tău de design și amenajare: de tip mozaic pentru o piscină sofisticată, monocromatic dacă preferi minimalismul, care imită piatra naturală, marmura sau teracota pentru un bazin clasic sau rustic și multe altele. 

Granit pentru placarea marginilor piscinei

Bordurile pentru marginea piscinei trebuie să se potrivească din punct de vedere cromatic și al stilului cu finisajele utilizate pentru cuvă. Un material de înaltă calitate și cu un aspect elegant este granitul antislip. Suprafața este aderentă, astfel încât să eviți accidentările. 

Cascadă, perdea de apă, tobogan și trambulină

Un mod ușor de a scoate în evidență piscina ta este prin adăugarea unor atracții. Începe cu scările de acces, care au atât un rol practic, cât și unul de decor. Cascadele și perdelele de apă sunt perfecte pentru relaxare sau chiar pentru o ședință foto. Pentru și mai multă distracție, instalează un tobogan și o trambulină, dacă adâncimea cuvei este suficient de mare. 

Sfaturi pentru personalizarea piscinei

Un tip deosebit de bazin este cel cu margini infinity, ca în filme sau la un resort de lux. Dacă o cuvă obișnuită nu te încântă și îți imaginezi un design special sau o piscină tematică, ia în calcul personalizarea acesteia încă din faza de proiectare. Află mai multe detalii în continuare.

Alege o formă inedită a piscinei

Bazinele ovale, rotunde sau dreptunghiulare sunt practice și ușor de construit, însă au forme comune. Îți dorești ceva mai puțin întâlnit, potrivit personalității tale? Poți opta pentru o piscină cu laturi neregulate, care se unduiesc asemenea unor valuri, sau pentru un design în formă de scoică, chitară, pian, delfin ș.a.

Amenajează zona din jurul piscinei

Atât forma piscinei, cât și zona din jurul acesteia ar trebui planificate din timp, în caz că este necesar să faci săpături suplimentare. Dacă beneficiezi de suficient spațiu în curte, poți amenaja o zonă cu șezlonguri, una de relaxare și socializare, cu canapele și focar, dar și un loc de grătar, cu foișor sau pergolă. 

În plus, asigură-te ai acces ușor la dușuri. Nu uita de plante, flori, corpuri de iluminat pentru exterior cu ajutorul cărora să creezi o atmosferă specială seara și alte elemente de decor potrivite stilului de amenajare al piscinei. Toate detaliile, de la liner și accesorii pentru bazin la decorațiuni, trebuie să fie în armonie.  

Related posts

Cum organizati o petrecere in gradina

Adina Meyers

Cele mai bune motofierastraie Stihl pentru activitati in gospodarie

Adina Meyers

Vrei sa scapi de buruieni? Atunci aceste sfaturi practice te vor ajuta cu siguranta!

Adina Meyers