Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Sfaturi utile pentru amenajarea unei bai

Nu trebuie sa mai spunem ca baia este una dintre cele mai folosite incaperi dintr-o locuinta, asadar e bine sa stim cum o amenajam astfel incat sa ne incante privirea, dar si sa fie cat se poate de functionala (pana la urma degeaba avem o baie care este desprinsa din reviste daca nu ofera si functionalitate). In randurile urmatoare o sa iti oferim cateva sfaturi care sa te ajute in intregul proces de amenajare a unei bai perfecte pentru nevoile tale.

De unde incepe totul? Primul lucru pe care tu trebuie sa il faci, inainte de amenajarea propriu – zisa, este sa verifici cu atentie starea instalatiilor sanitare. In cazul in care exista ceva probleme sau daca un specialist va spune ca in cateva luni sau in 1-2 ani vor incepe sa apara problemele daca nu sunt aduse imbunatatiri / schimbari, atunci va trebuie sa facem acest lucru in acest stadiu. Nu o sa fie deloc placut ca dupa ce ai depus efort in amenajarea baii sa vezi cum incep sa apara infiltratii de apa sau sa cedeze tevi.

Numarul aspectelor pe care va trebuie sa le ai in vedere chiar de la inceput este unul considerabil. De exemplu, vrei o cabina de dus sau o cada? Care este spatiul de care ai nevoie pentru o toaleta? Care este bugetul de care dispui? Dupa ce ai trecut pe o foaie raspunsurile la aceste intrebari e timpul sa treci la urmatorul pas.

Alegerea stilului potrivit este importanta. Aici trebuie sa tii cont de personalitatea ta, precum si de imbinarea unui stil anume cu functionalitatea pe care o poate oferi. Evident, intr-o situatie ideala stilul in care vom amenaja baia va fi in linii mari acelasi cu cel in care este amenajata intreaga casa.

Materialele care vor constitui pardoseala si peretii baii trebuie sa fie alese si ele cu atentie. Cele mai comune sunt gresia si faianta, insa la fel de bine putem sa ne indreptam atentia si catre altele. Tot ce trebuie tu sa faci aici este sa te asiguri ca materialele pentru care optezi sunt unele rezistente la apa, durabile in timp si nu sunt foarte alunecoase (vrem sa prevenim incidentele, nu-i asa?).

Alegerea mobilierului si obiectelor sanitare pentru baie este urmatorul pas pe care trebuie sa il facem. Si in ceea ce priveste mobilierul va trebui sa ne asiguram ca el este unul care rezista foarte bine la apa (asadar din start eliminam MDF-ul sau PAL-ul simplu, chiar daca in prezent tot mai sunt multe persoane care opteaza pentru ele), e usor de curatat si are dimensiunile potrivite pentru baia noastra.

Lumina joaca si ea un rol foarte important in amenajarea baii. In cazul acestei incaperi noi te sfatuim sa eviti sa alegi o lumina fluorescenta (adica cea care este specifica neoanelor). De ce? Pentru ca acestea pot crea un aspect neprimitor. In schimb, poti alege becurile incandescente sau cele cu halogen. Folosirea iluminarii de accent este si ea benefica. Asta pentru ca rolul sau este acela de a evidentia anumite zone ale baii (precum zona dusului sau cea a toaletei, respectiv chiuvetei).

Related posts

Descopera modelele de tavan fals casetat, ideale pentru birouri spectaculoase

Adina Meyers

Amenajări grădini – Află cele 5 motive pentru care specialiștii recomandă piatra

Adina Meyers

Amenajare cu stil: alege baldachinul pentru curte și grădină

Adina Meyers