Din acest motiv, ne dorim amenajari mai romantice, delicate si in acelasi timp misterioase.

Iata cateva idei:

–       Folositi foarte multe flori si imprimeuri florale sau vegetale. Umpleti casa de aranjamente din flori naturale, care vor raspandi peste tot parfumul lor dulce-ametitor. Mai mult decat atat, apelati la materiale cu imprimeuri florale, fie ca este vorba de tapet, draperii, tapiterii sau colaje. Imaginea florilor (reale sau stilizate) va da nastere unei amenajari incarcate, pline de prospetime si culoare.

–       Nu evitati nuantele puternice si combinatiile intre mai multe culori si modele de imprimeuri. Indrazniti sa folositi tonuri vesele, aprinse, de: roz, rosu, verde, mov etc. Pentru mai mult dinamism, combinati imprimeuri florale cu dungi sau buline.

–       Folositi-va de lumina pentru a crea o atmosfera nostalgica, senzuala. Cele mai potrivite corpuri de iluminat pentru o ambianta romantica sunt lampadarele si veiozele, care raspandesc o lumina difuza, calda. De asemenea, lumina lumanarilor este recunoscuta pentru atmosfera intima pe care o contureaza.

–       Completati amenajarea cu obiecte personale cu valoare sentimentala si cu piese de mobilier vechi, cu aspect retro. Cum starea de nostalgie este in stransa legatura cu amintirile si trairile de altadata, este necesar ca in orice cadru romantic sa se regaseasca suveniruri, antichitati, piese mostenite sau diverse alte obiecte care starnesc reverii: fotografii vechi inramate, tablouri de familie, mic mobilier stil etc.

 Comenteaza pe forum >>

Related posts

Revista Presei: apartament de 120 mp

Adina Meyers

3 idei pentru a folosi pervazul

Adina Meyers

Aspiratorul Singer® VC 2410 White – putere si design la superlativ

Adina Meyers