Amenajari Interioare

Cum sa alegi cuptorul cu microunde potrivit nevoilor tale

In alegerea unui cuptor cu microunde va trebui sa tii cont in principal de care sunt nevoile tale, iar asta pentru ca nu are rost sa iti cumperi un model care vine cu functii pe care nu le vei folosi niciodata – o sa scoti mai multi bani din buzunar, fara a fi justificat acest lucru. Asadar trebuie sa te gandesti foarte bine cat de des o sa folosesti cuptorul cu microunde, in ce scop si ce tehnologii vrei sa incorporeze.

Foarte multe persoane vad in cuptorul cu microunde un ajutor de nadejde in casa, un mod foarte rapid de a incalzi mancarea, precum si de a dezgheta alimentele din congelator, astfel incat ele sa fie pregatite pentru a le putea gati. Intr-adevar, asa si este, dar, repetem, e bine sa stii sa il alegi pe cel mai bun pentru tine. Dupa cum ne spune si numele pe care il are, cuptorul cu microunde emite unde radio care duce la agitarea moleculelor de apa, lucru care va duce la incalzirea lor si implicit a mancarii. Nu vom mai intra in detalii pe marginea acestui subiect, iar asta pentru ca articolul de fata este despre alegerea celui mai bun model pentru nevoile tale.

Sunt doua tipuri de cuptoare intre care poti alege, si anume cuptoare cu microunde standard si cuptoare cu microunde incorporabile (cel care se integreaza foarte usor in mobilierul bucatarie, avand un design elegant si care da un aer modern bucatariei noastre). In functie de spatiul pe care tu il ai la dispozitie o sa faci alegerea aici.

Dupa ce te-ai hotarat, e timpul sa trecem la principalele caracteristici ale unui cuptor cu microunde, iar puterea pe care acesta o are este prima pe lista. Pentru cei care nu stiu, puterea este exprimata in Wati (W), iar cu cat aceasta este mai mare, cu atat putem incalzi sau gati mai repede mancarea. Majoritatea modelelor de pe piata vin cu o putere de 800 W, insa sunt si unele care pot oferi o putere de 1000-1200 W.

Capacitatea cuptorului cu microunde este urmatoarea pe lista, iar aici o sa alegi in functie de care sunt dimensiunile vaselor pe care vrei sa le poti introduce in acesta. Consideram ca cel mai bine este ca atentia ta sa se indrepte catre modelele de 25 de litri, mai ales ca diferentele de pret sunt destul de mici.

Brandul poate fi si el extrem de important in alegerea pe care urmeaza sa o faci. In mod norma exista cateva branduri de baza, care ofera o calitate ridicata a produselor din aceasta categorie, insa sunt si alte companii care merita luate in considerare.

Cuptorul cu microunde nu este folosit doar pentru incalzirea mancarii, ci poate la fel de bine sa fie utilizat si la prepararea mancarii. Asadar e bine sa avem in vedere prezenta mai multor functii utile, care sa ne permita sa il folosim intr-un numar cat mai mare de situatii. Aici includem prezenta functiei de dezghetare (e placut sa stii ca poti dezgheta carnea din congelator mult mai repede decat in mod normal, sa nu mai fii nevoit sa astepti o noatpe intreaga sau chiar mai mult), functia grill (ideala pentru anumite preparate, care vor extrem de delicioase) sau functia de gatire cu aburi (aceasta insa este disponibila doar in cazul modelelor foarte scumpe, asadar poti spune pas daca bugetul nu iti permite sau este unul limitat).

Desi foarte putine la numar sunt persoanele care iau in considerare acest aspect, incearca sa tii cont si de cat de usor este sa il cureti. Nu e deloc placut sa pierzi mult timp cu ingrijirea si curatarea lui, doar pentru ca producatorul nu s-a obosit sa iti faca treaba mult mai usoara. Sunt bineinteles si alte aspecte de luat in considerare, insa baza am acoperit-o prin acest articol.

 

Related posts

Becuri LED vs becuri economice

Adina Meyers

Majoritatea persoanelor prefera lenjeriile de pat din bumbac

Adina Meyers

Ceasurile decorative au devenit din ce in ce mai cautate de romani

Adina Meyers