Balcon si terasa

Sfaturi pentru ingrijirea plantelor de apartament pe timp de iarna

Pregatirile pentru lunile de iarna includ o sumedenie de activitati.  Exista multe de facut inainte ca zapada sa apara, iar plantele de apartament se afla deseori pe ultimul loc in planurile noastre.

Desi ele nu sunt expuse la temperatura de afara,  mediul din casa se schimba si el o data cu scaderea temperaturilor.

Frigul se strecoara deseori intre crapaturile pervazurilor, iar clima din interiorul casei se schimba radical in timpul lunilor de iarna.

Toate plantele de apartament au nevoie de ingrijire suplimentara in lunile mai reci. Asadar este indicat sa va schimbati putin rutina atunci cand vine vorba de ingrijirea lor.

Sfaturi pentru ingrijirea plantelor de apartament pe timp de iarna

Nu udati plantele de aparatment prea mult, pe timpul iernii

Primul si cel mai frecvent sfat atunci cand vorbim despre ingrijirea plantelor de apartament are legatura cu frecventa udarii. Datorita zilelor mai scurte si a vremii mai reci, plantele de apartament incetinesc aportul de substante nutritive. Prin urmare, isi incetinesc ciclurile de crestere.

S-ar putea sa descoperiti ca unele dintre plantele voastre inceteaza sa creasca complet.

Continuarea rutinei standard de udare va duce la putregai si la alte probleme, pur si simplu pentru ca planta dvs. nu va putea absorbi tot lichidul. Deci, pentru a va proteja plantele, va trebui sa reduceti frecventa.

Asigurati-va ca lasati solul plantelor sa se usuce complet inainte de fiecare udare. Nu udati pana cand solul nu este uscat la o adancime de 3 centimetri (incercati sa testati acest lucrul cu un deget)

Schimbati ghivecele, curatati plantele.

Un obicei foarte sanatos pentru plante este schimbarea ghiveciului cel putin o data pe an, pentru ca radacinile sa aiba loc sa creasca, fara a ramane fara pamant.

Dupa aceasta miscare mentineti igiena plantelor. Evitati depunerea straturilor de praf pe frunzele plantelor tale. Este indicat sa le stergi o data pe saptamana astfel le vei ajuta sa respire. De regula, evita sa stropesti frunzele plantei cu apa pentru ca acestea pot putrezi.

Mentineti o temperatura constanta.

In timp ce temperatura ideala variaza in functie de specie, cele mai multe plante se descurca bine la o temperatura pe timp de zi intre 18 si 24 grade Celsius, acestea nu sunt deranjate de o usoara scadere pe timp de noapte.

Related posts

Idei practice de decor cu accesorii baie pentru oglindirea fidela a stilului personal

Adina Meyers

Creează-ți un spațiu de relaxare și confort cu fotolii suspendate și jacuzzi

Adina Meyers

Și baia merită atenția ta

Adina Meyers