Finantare Home Legislatie

Piața de finanțare a eficienței energetice

44 de proiecte și inițiative prioritare privind finanțarea adaptării la climă, eficiență energetică, mobilitate curată și proiecte pentru planificarea energetică inovatoare din Europa :

 

  • Finanțarea eficienței energetice – Surse de valoare;
  • Investiții viitoare – finanțarea adaptării la climă;
  • Finanțarea unei mobilități urbane curate; eficienței energetice în sectorul public; renovării locuințelor;
  • Planificare inovatoare a energiei durabile.

 

Piața de finanțare a eficienței energetice exemple:

 

  • Orașul Leuven din Belgia este pionier pentru modul de abordare colaborativă a părților interesate. Parteneriatul public-privat s-a dovedit extrem de eficient în direcționarea unei tranziții energetice către un oraș neutru din punct de vedere climatic.
  • Viena din Austria crește cantitatea, precum și calitatea renovării clădirilor, prin stabilirea unui serviciu ghișeu unic pentru renovarea proprietăților rezidențiale în cadrul proiectului RenoBooster.
  • Innovate (poiect) cu cei 11 piloți ghișeu unic în 10 țări, care vizează sectorul clădirilor rezidențiale. În prezent, diferite scheme de finanțare sunt mobilizate în strânsă cooperare cu instituțiile de finanțare locale.
  • Proiectul Smarter Finance for Families axat pe piața ipotecilor ecologice. După un progres bun realizat în România, peste 10 țări partenere de implementare au pregătit „seturi de instrumente” adaptate la nivel local. Acum contactează băncile și dezvoltatorii rezidențiali pentru a-și lansa programele Green Homes & Green Mortgage.

Inițiativa Forumurilor SEI a fost activă în 2020 în ciuda pandemiei, mutând toate evenimentele într-un format online.

Related posts

Cum sa-ti pictezi ghivecele de flori pentru a-ti transforma gradina

Adina Meyers

Cum plantăm și îngrijim salvia. Proprietățile terapeutice ale plantei medicinale

Adina Meyers

Cum să îi prelungești durata de viață bateriei auto. Recomandările mecanicilor

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe