Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Cum sa adaugi un strop de culoare in baie

Baia este una dintre incaperile locuintei noastre in care ne petrecem destul de mult timp pe parcursul unei vieti. Deci e bine sa ne indreptam serios atentia catre aceasta atunci cand vine vorba de amenajarea sa. In articolul de astazi vom face exact acest lucru. Vom incerca sa iti oferim cateva idei interesante care sa te ajute sa adaugi un strop de culoare in baie, fara insa a o incarca si pastrand in continuare senzatia de spatiu si curatenie.

Tonurile neutre sunt cele mai populare atunci cand vine vorba de alegerea unor culori care sa predomine in bai. Asta nu inseamna insa ca adaugarea unor culori mai „tipatoare” iese complet din discutie. Din contra. Chiar daca pentru o incapere de mici dimensiuni pare riscant sa apelam la culori, rezultatul final va fi cu siguranta unul cu mult peste asteptari.

Cea mai simpla si accesibila modalitate de a schimba cromatica unei incaperi este prin zugravirea acesteia. Acest lucru este valabil, asadar, si in ceea ce priveste baia. Ce iti recomandam noi aici? Sa alegi o culoare predominanta, dupa care te vei ghida in functie de aceasta pentru a construi o schema cromatica placuta privirii. Sunt multe resurse in online-ul romanesc care te vor ajuta in aceasta privinta.

Crearea unui „perete accent” este o alta metoda prin care putem adauga un strop de culoare in baie. Pentru cei care nu stiu ce inseamna asta, cea mai usoara explicatie e urmatoarea: peretele accent este cel vopsit intr-o culoare diferita de culoarea de baza a camerei. Din moment ce vorbim de o baie care, cel mai probabil, e amenajata intr-un stil neutru, atunci pentru peretele de accent vom alege o culoare intensa, care sa iasa in evidenta.

Placile colorate se dovedesc si ele a fi de un real ajutor in obtinerea unui decor placut, care sa ne induca o stare de relaxare benefica dupa o zi obositoare la locul de munca. In loc sa alegi o singura culoare pentru gresie, mai bine variezi. Poti chiar sa te folosesti de placile de gresie colorate diferit pentru a crea un punct central sau pentru a „ghida” privirea catre acesta.

O alta solutie foarte simpla, precum si ieftina, la care sa apelam pentru a aduce mai multa culoare in baia noastra, este reprezentata de folosirea prosoapelor. Acestea sunt disponibile in toate culorile posibile si au de asemenea texturi si modele diferite. Sunt practic un excelent element de decor, care pot oferi un rezultat excelent cu o investitie minima.

Related posts

6 flori care care ne fac grădina mai frumoasă – FOTO

Adina Meyers

Buturugi din gradina, decorate ca in povesti

Adina Meyers

15 idei prin care sa-ti transformi gradina intr-un spatiu fermecat

Adina Meyers