LifeStyle

Sfaturi pentru a preveni pericolele din grădină

Viaţa la curte oferă o mulţime de avantaje şi beneficii, dar în acelaşi timp ascunde pericole deopotrivă pentru copii şi adulţi. Cum poţi evita producerea unor accidente în curte? Este o întrebare destul de generală, la care e greu de răspuns. În schimb, poţi căuta soluţii pentru a preîntâmpina principalele pericole care apar mai ales în sezonul cald.

Insectele

Sunt prezente peste tot, din prima zi cu soare până toamna târziu, atât pe proprietăţile din oraşe, cât mai ales pe cele situate în mijlocul naturii. Deşi multe insecte pot părea inofensive, ele provoacă disconfort şi chiar iritaţii grave persoanelor cu pielea sensibilă. Le poţi combate stropind întregul perimetru al proprietăţii cu substanţe pentru dezinsecţie sau le poţi îndepărta în mod natural, cu ajutorul plantelor aromatice. Astfel, este bine să ştii că busuiocul alungă muştele, menta pune pe fugă furnicile, frunzele de pelin te ajută să scapi de fluturii de noapte, iar dafinul este inamicul de temut al gândacilor. Pentru combaterea ţânţarilor, alege catambra, ale cărei frunze conţin un procent ridicat de catalpol. De asemenea, frunzele de nuc ţin aceste zburătoare supărătoare la distanţă.


Piscina sau iazul, un pericol pentru copii

Dacă ai în curte o piscină sau un iaz, îţi recomandăm fie să ţii copilul departe de acest loc prin împrejmuirea lui cu un gard de protecţie, fie să îl înveţi să fie în siguranţă în preajma apei. Pentru liniştea ta, cel mai bine ar fi să îl duci la cursuri de înot. Astfel, te vei asigura că, în cazul în care va ajunge accidental în apă, va reuşi să iasă singur din ea. Asta nu înseamnă însă că cel mic este 100% în siguranţă. Este important să montezi o pardoseală antiderapantă în perimetrul bazinului şi să marchezi adâncimea piscinei. În acest mod, copilul va şti foarte clar unde este apa foarte mare şi nu se va duce acolo. În plus, acest lucru va fi foarte util şi în momentele în care vei vrea să faci sărituri în piscină.


Uneltele şi substanţele periculoase

Depoziteazăechipamentele şi uneltele ascuţite într-o magazie închisă. În ceea ce priveşte chimicalele, ţine-le pe rafturi, în recipiente închise ermetic, pe care lipeşte un semn distinctiv. Astfel, în cazul în care copilul va ajunge accidental în apropierea unui astfel de recipient, va şti că nu are voie să îl deschidă. Încă ceva foarte important: niciodată nu pune chimicalele în alte recipiente decât cele originale (de exemplu, în sticle de suc), pentru ca cel mic să nu fie tentat să le deschidă şi să bea!


Plantele cu ţepi şi otrăvitoare

Dacă ai în grijă copii cu vârste fragede, estetica grădinii trece pe locul al doilea, după siguranţă. Ca atare, fie renunţi complet la plantele cu flori, fructe otrăvitoare sau ţepi, fie le plantezi într-o zonă a grădinii pe care să o îngrădeşti şi la care cel mic să nu aibă acces. 


3
reguli de aur pentru protejarea copiilor

1. Supravegherea – un adult responsabil trebuie să fie mereu în preajma copilului, mai ales dacă acesta este foarte mic şi nu conştientizează pericolele.
2. Îndepărtarea obiectelor şi a substanţelor periculoase (obiecte tăioase, medicamente, pesticide etc.) din aria la care copilul poate avea acces nesupravegheat. Poţi împrejmui cu un gard un perimetru pentru cel mic, iar astfel să îl fereşti de pericole.
3. Obiectele de protecţie – montează zăvoare la porţi, dulapuri, uşile magaziilor şi la alte spaţii care pot deveni periculoase pentru prichindei.

Related posts

Elogiul profesionistilor: Firma de constructii vs. Regie proprie

Adina Meyers

Tu stii cum sa te mentii in forma fara a pleca de acasa?

Adina Meyers

Ateliere speciale pentru Ziua Femeii, pe 7 martie, in magazinele Hornbach din Bucuresti, Brasov si Timisoara

Adina Meyers