LifeStyle

Elogiul profesionistilor: Firma de constructii vs. Regie proprie

Avenir inseamna „viitor” in limba franceza. Se pare ca in limba romana, in limbajul profesionistilor din constructii, se spune tot „Avenir”. Avenir Concept este firma care a avut ideea sa creeze locul de intalnire intre clienti si profesionistii din domeniu, pe platforma 5oferte.ro, apeland la selectia „naturala”: primele cinci societati interesate de un anumit proiect au ocazia sa contacteze clientul si sa propuna cea mai buna oferta.

Romanul s-a nascut poet. Constructor s-a facut putin mai tarziu, dupa ce a inceput sa mearga… ”, citim pe blogul 5oferte.ro O fraza care rezuma succint si transant situatia de pe piata romaneasca a constructiilor. Și e vorba de statistici, nu doar de presupuneri si aparente.

De ce o firma de constructii? Principalele avantaje

Regia proprie este preferata din doua motive principale, dar nu credem ca se limiteaza la acestea. E vorba in primul rand de costuri si in al doilea rand de convingerea majoritatii dintre noi ca „stim noi mai bine cum se face treaba, nu vine nimeni sa ne arate ce si cum…”.

Evident, presupusele economii financiare, in cazul in care exista, nu pot acoperi pagubele create de problemele structurale si de constructie care vor aparea ca efect al stradaniilor de a fi in acelasi timp diriginte de santier, sef de proiect si muncitor calificat, ceea ce o firma de constructii asigura prin definitie. Avantaje? Foarte pe scurt, primele trei:

ECONOMIE! Exact. Lucrul bine facut, profesionist, duce la economii la buget, atat pe termen lung cat si pe termen scurt. O lege nescrisa spune ca bugetul alocat initial unui proiect, fie in regie proprie, fie cu o firma profesionista, va fi depasit. O mare parte din aceste cheltuieli suplimentare „neprevazute” pot fi insa diminuate considerabil printr-un control detaliat al tuturor aspectelor din cadrul tuturor etapelor. Ca exemplu, in contractul semnat cu firma de constructii se vor include clauze care vor duce la evitarea anumitor lucrari incomplete sau de proasta calitate. Evitarea zidariilor cu planeitate sau a neparalelismului dintre ele va duce la evitarea unor cheltuilei insemnate cu materiale si manopera. Sunt doar cateva exemple, trebuie doar sa ne imaginam cate aspecte implica un santier de constructii…

RESPONSABILITATE. Orice firma profesionista din domeniul constructiilor si amenajarilor are intotdeauna un program de control al calitatii lucrarilor. Dirigintele se santier numit de firma pentru proiectul dumneavoastra intareste controlul calitatii si o certifica prin semnarea proceselor verbale.

SIGURANTA. Prezenta permanenta pe santier a unei echipe de profesionisti confera un grad ridicat de siguranta si liniste. Pe perioada executiei lucrarilor, dirigintele de santier urmareste, printre altele, respectarea prevederilor autorizatiei de construire, ale caietului de sarcini, etc, verifica certificatele de calitate ale materialelor, informeaza clientul despre eventuale deficiente calitative si poate dispune sistarea lucrarilor. În plus, la receptia lucrarilor, acesta intocmeste actele de receptie, urmareste solutionarea obiectiilor din anexele la procesul-verbal de receptie, preda clientului cartea tehnica.

Tot pe blogul 5oferte.ro lansat de Avenir Concept citim ca „este extrem de important sa ne asiguram ca lucram cu o firma de constructii-montaj, si nu cu una de comert, ca firma de constructii detine tehnologii si utilaje specializate pentru tipul de constructie ales.” De exemplu, daca alegem o casa pe structura de lemn, e bine sa vizitam fabrica firmei de constructii pentru a vedea la lucru masinile si programele speciale destinate acestui tip de constructii, etc.

 

 

 

Related posts

Uita de alergii si acarieni cu noile produse de dormit din bambus 100%

Adina Meyers

Bosch Electrocasnice – noua gama de aparate incorporabile

Adina Meyers

Calandrul Miele calca si cele mai dificile tesaturi, in cateva secunde

Adina Meyers