Cercetătorii au descoperit faptul că fiecare casă în parte deține un anumit miros, distinctiv față de celelalte locuințe.

Acest miros este degajat de corpul nostru, ceea ce înseamnă că fiecare dintre noi avem un miros natural.  Atunci când locuim și cu alte persoane tindem să ne contopim mirosurile, creând un miros comun, unic și inconfundabil.

Cu toate acestea, nu tot timpul mirosul pe care îl deține casa noastră este unul plăcut. Desigur, noi nu avem cum să îl simțim, dar musafirii care ne calcă pragul da.

 

Pătrunderea în casă într-un miros delicat este cu adevărat importantă și, mai presus de toate, deosebit de plăcută.

În magazinul online Studio Casa regăsiți o gamă impresionantă de odorizante pentru cameră, dar și parfumuri pentru aspirator care au rol determinant în împrospătarea covorului cu un miros plăcut și de lungă durată.

 

Amenajarea olfactivă a casei în funcție de specificul camerei

 

Specialiștii Studio Casa sunt de părere că fiecare încăpere a unei case ar trebui să dețină un miros unic, menit să îi completeze decorul.

În dormitoare, specialiștii Studio Casa mizează pe ingrediente precum mușețel, roiniță sau lavandă.

Pentru lunile de iarnă specialiștii recomandă utilizare aromelor pe bază de eucalipt. Această aromă curăță căile respiratorii în caz de răceli sau boli sezoniere.

Camera de zi este locul în care vă puteți dezvolta creativitatea olfactivă în funcție de atmosfera pe care doriți să o creați.

Oamenii care petrec mult timp în sufragerie pot alege parfumuri care relaxează și calmează mintea precum este parfumul de lavandă sau esența de ylang.

Pentru o atmosferă mai sofisticată pot opta pentru parfumuri de cameră din flori precum crin, mimoză și trandafiri.

Cei care doresc parfumuri puternice și persistente în camera de zi, pot opta pentru parfumurile lemnoase precum pinul sau lemnul de santal.

În bucătărie, specialiștii nu recomandă să amplasați odorizante de cameră pentru a nu modifica aromele preparatelor și alimentelor gătite.

O alternativă poate fi un vas cu apă fierbinte și bicarbonat pentru eliminarea mirosului neplăcut.

În baie puteți opta în schimb pentru vanilie, un miros frumos și persistent.

La polul opus, pentru arome neutre, comparativ cu alte parfumuri naturale, lavanda are un parfum puternic și mai presus de toate persistent.

Dacă aveți în casă un hol sau o intrare mare, puteți încerca să așezați odorizantul de cameră acolo.

Alegând parfumul care vă place cel mai mult pentru ca atunci când intrați în casă să vă întâmpine aroma preferată.

Este recomandat să plasați odorizantele în camere după ce terminați curățenia

Parfumul de cameră trebuie plasat în casă numai atunci când casa este curată.

Acest lucru este recomandat pentru a nu se amesteca cu alte mirosuri.

Totuși, dacă vreți să acoperiți mirosurile urâte, un parfum de cameră cu acoperire mare va neutraliza mirosurile neplăcute.

Specialiștii Studio Casa mai recomandă să aveți grija ca parfumul de cameră să se completeze cu parfumul de aspirator.

În acest fel se va crea un miros global frumos și persistent.

Un exemplu este aspiratorul cu filtrare prin apă Studio Casa Hepatech Aqua, care vine în luna noiembrie însoțit de un odorizant pentru aspirator cadou.

Țineți cont de acest sfat: nu este recomandat să folosiți prea multe arome diferite acasă. Altfel riscați să aveți un amestec de arome care nu pot fi în armonie unul cu celălalt.

 

 

 

Related posts

Lumina si transparenta la mansarda

Adina Meyers

Editie speciala in ajunul targului Expo Casa Mea

Adina Meyers

Casă de vacanţă în apropiere de Bucureşti

Adina Meyers