LifeStyle

Sfaturi care sa te ajute sa scapi de mirosul neplacut din casa

Ai simti miros urat in casa ta si nu ai idee care este sursa de unde vine sau cum sa scapi de el? Ei bine, mirosurile neplacute din locuinta pot avea numeroase surse de la care pot sa vina.

Atunci cand in toata locuinta ta pluteste o mireasma placuta, un miros care sa te cheme pur si simplu sa intri in ea, parca altfel de simti cand stii ca urmeaza sa te intorci acasa de la servici. Un miros placut in casa ne ajuta sa ne relaxam mai mult, ne stimuleaza simturile olfactive si ne fac sa fim chiar si mai fericiti.

Din pacate, la un moment dat si fara sa ne dam seama, mirosul neplacut poate sa ne invadeze locuinta. In unele situatii el dispare de la sine (existand insa riscul ca mai tarziu sa-si faca din nou simtita prezenta), insa in altele acesta persista, lucru care devine destul de enervant odata cu trecerea timpului. Poti insa scapa de aceste mirosuri neplacute daca stii sa urmezi niste sfaturi simple, pe care ti le vom da in cadrul acestui articol.
 
Un prim pas pe care tu il vei face va fi sa „inspectezi” cu atentie baia. Iar asta pentru ca sunt sanse foarte mari ca mirosurile neplacute sa vina de aici. Chiar daca mentii aceasta parte a locuintei tale foarte curata, tot exista posibilitatea de a te lovi de mirosuri neplacute. Verifica in primul rand daca toaleta este corect igienizata, iar asta pentru ca o curatare deficitara poate duce cu timpul la aparitia unui miros deloc placut. Foloseste produse care sa fie si parfumate, pe langa eficienta lor de a omora bacteriile, si ai grija sa cureti foarte bine inclusiv garniturile vasului de toaleta si capacul.

Scurgerile din baie pot reprezenta si ele un motiv destul de des intalnit care sa duca la aparitia mirosurilor neplacute din casa. Trecerea timpului are ca rezultat depunerea de murdarie pe tevi, iar aceasta are un miros specific. Verifica de asemenea daca teava de scurgere are sifon. Tine cont si de faptul ca tuburile flexibile este bine sa fie schimbate o data la 1 sau 2 ani, pentru ca ele sunt cele mai predispuse la acumularea de mizerie care sa duca la aparitia de mirosuri neplacute (apeleaza cu incredere la produsele din comert). Urmatorul loc pe care tu trebuie sa il ai in vizor este bucataria. Mai ales daca iti place foarte mult sa gatesti si sa faci experimente. Incearca sa mentii o igiena corespunzatoare in ceea ce priveste dulapioarele din bucatarie, stergand regulat (de 2-3 ori pe luna) interiorul acestora cu otet si apa, astfel incat toate mirosurile sa dispara.

Frigiderul poate fi un alt loc de unde pleaca mirosurile neplacute si se imprastie prin toata casa. Verifica fiecare produs in parte si ai grija ca acestea sa nu fie alterate inainte de a le pune inapoi in frigider. De asemenea, curata cu atentie aparatul frigorific, tinand cont de sfaturile pe care le gasesti foarte usor in online.

Cosul de gunoi poate fi o alta sursa a mirosurilor neplacute, asadar ai grija cum alegi locul unde il vei amplasa. Acesta trebuie spalat in mod regulat, iar gunoiul nu e bine sa il lasi in cos pentru o perioada foarte lunga de timp. Un alt lucru pe care il poti face aici pentru a combate mirosul specific unui cos de guonu este sa pui pe fundul acestuia o picatura de ulei de levantica.

Folosirea odorizantului pentru incaperi reprezinta si ea o solutie buna la care poti apela cu incredere. Nu uita insa sa aerisesti in fiecare zi camerele, pentru a reimprospata aerul. La fel de bine te poti folosi si de buchetele de flori care nu doar ca ne ajuta sa scapam de mirosul neplacut, dar adauga si un plus de stil locuintei noastre.

Printre motivele care pot duce la aparitia mirosurilor neplacute se numara si prezenta mucegaiului, respectiv a igrasiei. Pentru a scapa de igrasie (acele pete de umezeala care apar pe pereti) putem folosi niste vopsele care pot fi aplicate pe suprafata umeda, ele avand rolul de a nu mai permite umezelii sa iasa afara, impiedicand in acelasi timp si formarea si inmultirea bacteriilor. In ceea ce priveste mucegaiul, cel mai bine este sa te folosesti de solutiile prezente in comert, care au rolul de a ne ajuta sa eliminam rapid si eficient mucegaiul, indiferent de unde acesta s-a format.

Dupa cum se poate observa, sursele mirosurilor neplacute din locuinta noastra pot fi multiple, iar pentru a scapa de ele trebuie mai intai sa le identificam. Este recomandat sa pastram mereu o curatenie adecvata locuintei noastre, mai ales ca acest lucru va avea un impact direct asupra sanatatii noastre.

Related posts

Securitate pentru casa

Adina Meyers

Evantaiul, artă și decor. Cum îl folosim în amenajările interioare

Adina Meyers

Produse Tork pentru industria HORECA

Adina Meyers