LifeStyle Retete

Scoici by Chef Scarlatescu (cu vin rose, rosii, usturoi si busuioc)

400 gr scoici

100 gr rosii

100 ml vin rose

50 gr usturoi

20 gr busuioc

10 gr piper verde

30 gr patrunjel

50 gr unt

50 ml ulei masline extravirgin

1 bagheta alba

Bucataria este locul unde se intampla lucrurile magice, unde mirosurile de legume incinse de uleiuri aromate danseaza printre bucati fragede de scoici si se transforma in mancaruri delicioase menite sa stinga pofta pasionatilor de gusturi rafinate.

Chef Scarlatescu a impartasit cu noi reteta sa preferata de scoici cu usturoi, vin rose, rosii, piper verde si busuioc parfumat.     

Cele 400 de gr de scoici sunt curatate cu grija, pentru ca mai apoi sa fie preparate pe un pat de  unt delicios (50 gr), alaturi de 50 ml ulei de masline extravirgin, pentru a-i oferi o savoare mediteraneana retetei.

Invaluim scoicile cu 100 ml de vin rose fructat si parfumat, dupa care adaugam 100 grame rosii proaspete taiate. Este randul condimentelor sa amplifice mireasma delicioasa a preparatului de scoici.

Mai intai folosim piperul verde, cel mai aromat tip de piper, condimentul ideal pentru mancarurile cu gust delicat, pe care il presaram cu atentie peste scoicile scaldate in vinul rose.

Urmeaza apoi usturoiul, utilizat inca din cele mai vechi timpuri. Se piseaza cu grija si se presara 50 de grame peste preparat, alaturi de 10 grame din patrunjelul proaspat cules. Si pentru ca tabloul olfactiv sa fie complet adaugam si 20 de gr busuioc proaspat si un pic de patrunjel.

Ca sa te poti bucura de savoarea sosului care acompaniaza scoicile, Chef Scarlatescu te sfatuieste sa prajesti o bagheta alba, dupa care sa o rupi si sa o lasi pe farfurie pentru a se cufunda in arome.

Pofta buna!

Detalii despre acest preparat poti gasi aici: http://goo.gl/yWGgyF

Sursa: www.chefsexperience.ro

 

Related posts

Klaus Iohannis: Starea de alertă va fi prelungită cu încă 30 de zile. Nu vor fi luate măsuri care să afecteze economia

Adina Meyers

Intreprindere internationala de familie

Adina Meyers

Două categorii de bilete la show-ul lui Michael Flatley ”Lord of the dance – dangerous games” sunt aproape epuizate

Adina Meyers