Image default
Calatorii LifeStyle

7 drumuri din România pe care trebuie să le parcurgi cu mașina măcar o dată în viață

Dacă nu aveți planuri clare pentru următoarele vacanţe, vă recomandăm să luați în calcul și câteva călătorii pe care puteți să le faceți cu mașina prin România.

Începem lista cu două drumuri spectaculoase considerate de acum populare, pe care dacă nu le-ați parcurs trebuie să o faceți în vara aceasta. Este vorba în primul rând de Transfăgărașan, despre care echipa de la Top Gear a spus că este „cel mai frumos drum din lume”. Șoseaua începe din comuna Arefu (județul Argeș) și se termină în comuna Cârțișoara (județul Sibiu).

Un alt drum spectaculos și popular, care este și la cea mai mare altitudine din Carpați, este Transalpina. Pe drumul care leagă Oltenia de Transilvania puteți vedea barajul Tău, Lacul Oașa, platoul de pe vârful Păpușa, lacul glaciar Gâlcescu, vârfurile Cărbunele sau Mohorul.

Iată și alte recomandări de drumuri spectaculoase pe care le puteți parcurge în vara aceasta cu mașina.

Trans Semenic. Timiș – Văliug. Este unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din România. Traversează masivul Semenic de la est la vest. Pentru a intra pe „Trans Semenic” se poate merge fie pe varianta veche, de la Reşiţa la Văliug, fie pe varianta nouă, pornind de la Drumul Naţional 6. Venind dinspre Caransebes, în localitatea Slatina Timiş, viraţi la dreapta către centrul localităţii şi de acolo continuaţi drept înainte, pe lângă căminul cultural.

DJ 101S – București – Valea Doftanei – Teșila – Secăria – Comarnic. „Vă ia din Teșila și, prin Secăria, vă duce în Comarnic. E superb, chiar dacă asfaltul nu e cel mai bun. Peisajele fac totul să merite, plus că o să vedeți maximum 5 mașini pe tot drumul ăsta”, spune jurnalistul Cristian Scutariu, care a făcut acest traseu pe motocicletă.

Continuarea acestui articol o puteţi citi pe http://onlinepeulita.com

Articole similare

Gili Mocanu, unul dintre cei mai influenți artiști contemporani, la cea de-a treia expoziție a anului de la ARCUB

comunicat de presa

Tefal Infiny Press Revolution dezlantuie o explozie de arome contopite intr-un pahar de soare de iarna!

casamea.ro

Old Blacks – punte de lansare pentru trupele noi!

comunicat de presa

Lasă un comentariu

one × five =