Bucatarile pot fi considerate inima casei. Sunt incaperile unde dimineata se face cafeaua, unde se gateste si lumea se aduna la masa, dar si unde se socializeaza cel mai mult la o petrecere. Daca locuiti la curte si doriti sa recreati acest spatiu si in aer liber, puteti amenaja o bucatarie exterioara. Aceasta nu trebuie sa fie scumpa pentru a fi functionala, insa veti avea nevoie de mult mai mult decat o masa si niste scaune de plastic.

Avantajul principal este ca veti scapa de caldura si mirosul cauzate de gatitul intr-o bucatarie interioara. Nu veti mai petrece timpul facand gratar in timp ce toti invitatii stau si va privesc, deoarece vor putea contribui si ei si sa preparati impreuna mancarea. Cu o bucatarie in aer liber complet echipata veti pierde mult mai putin timp facand drumuri intre curte si bucataria din casa pentru a aduce tacamuri. În plus, va va fi mult mai usor la final sa faceti curatenie.

Piesa de rezistenta a oricarei bucatarii in aer liber este gratarul sau cuptorul. Gratarele vin intr-o varietate de marimi si preturi. Luati in considerare si faptul ca veti avea nevoie de ceva rezistent la apa care sa-l acopere, astfel incat sa-l protejati de conditiile meteo.

Daca doriti ca bucataria sa fie o parte permanenta a curtii, alegeti un cuptor placat cu piatra naturala – acestea sunt extrem de rezistente si impermeabile, astfel incat pot sa stea afara fara sa fie afectata piatra de inghet sau de diferentele de temperatura. Aveti grija ca acesta sa fie amplasat pe un spatiu care sa fie rezistent la greutatea sa si la caldura puternica sau la orice fel de scantei care ar putea sari.

Gasiti numeroase modele de gratare si cuptoare de gradina la PiatraOnline. Indiferent de varianta aleasa, aveti grija sa pastrati spatiu destul pana la casa sau la zona unde se ia masa, pentru aerisire, si tineti mereu la indemana un stingator de incendiu.

Pe langa gratar sau cuptor adaugati si alte componente de baza pentru bucatarie. Varianta cea mai simpla ar insemna sa amenajati un loc pentru depozitat pahare, vesela si accesoriile pentru gratar, iar deasupra sa preparati mancarea. Daca spatiul si bugetul va permit, puteti adauga un set de mobilier de gradina, o chiuveta, un aragaz sau plita incorporabila si un frigider sau o lada frigorifica. Aveti grija ca acestea sa nu fie amplasate prea aproape de gratar sau cuptor, astfel incat sa nu fie afectate de fum.

Indiferent de varianta aleasa, este important ca materialele folosite sa fie rezistente si durabile in fata factorilor meterologici. Este indicat sa pavati bucataria de vara cu un material care sa fie rezistent la umezeala si sa poata fi curatat usor. Daca deja aveti un astfel de spatiu unde puteti amplasa bucataria, va trebui doar sa curatati accesul la el, in cazul in care aveti tufisuri sau diverse alte obstacole.

Luati in considerare si solutiile impotriva insectelor. Puteti instala capcane electrice, care atrag si captureaza tantarii folosind bioxid de carbon. Acestea sunt ecologice si silentioase, nu produc fum si se pot curata usor.

Nu uitati de corpurile de iluminat. Veti avea nevoie de lumina directa pentru zona unde veti prepara mancarea, dar si de lumina ambientala, pentru o atmosfera placuta in zona unde se va lua masa.

Related posts

Opt pași pentru alegerea saltelei corecte

Adina Meyers

Temperatura si umiditatea in camera celui mic

Adina Meyers

10 dormitoare de vedete

Adina Meyers