LifeStyle

Recomandări: Filme cu și despre lumea vinului

Pentru cinefili, dar și pentru iubitorii de vin propunem o călătorie imaginară în lumea celor mai apreciate podgorii.

Vă propunem să evadați timp de 6 seri în poveștile celor mai frumoase filme cu și despre lumea vinului.

Sour Grapes

O cronică extraordinară a excesului și neadevărului. Nu atât o poveste despre vin, cât o biografie intrigantă a unui om, „Sour Grapes” este un documentar incredibil care te va lăsa să te întrebi dacă povestea este fapt sau ficțiune. Filmul spune povestea șocantă a falsificatorului de vinuri Rudy Kurniawan, care a generat cea mai șocantă poveste de fraudă din industria vinului.

Uncorked (Destupat)

„Acesta este un film despre tați și fii”, care prezintă copilul ce vrea să se realizeze prin forțele proprii. Un tânăr, Elijah, se simte prins între visul de a deveni maestru-somelier și așteptările tatălui său de a prelua restaurantul familiei. „Uncorked” este un film amuzant, emoționant, o introducere perfectă în lumea vinului pentru toți iubitorii acestui domeniu.

You Will be My Son (Tu seras mon fils)

O dramă în limba franceză, din țara vinului, care îl prezintă pe Paul de Marseul, prestigios producător de vinuri și proprietar al unui renumit castel și podgorie din Saint-Emilion. Acesta nu vrea ca fiul său, Martin, să preia afacerea familiei. Când Philippe, fiul managerului său, apare la podgorie, Paul are șansa de a-l numi succesorul său, neglijând dorințele propriului său fiu.

Destination Wedding (Nuntă la distanță)

Keanu Reeves, vin și muuuulte replici savuroase. Winona Rider. Și o nuntă pe o podgorie de vis. Iubire. Sarcasm. Aventură. Un film care îți schimbă perspectiva asupra comediilor romantice.

Wine County (E vina vinului)

Prietene de-o viață se întâlnesc la o aniversare udată din plin cu vin în Napa Valley, dar weekendul lor plănuit cu minuțiozitate se dovedește a fi altceva decât s-au așteptat.

 A good year (Un an bun)

Chiar dacă nu sunteți fani comedii romantice, nu aveți cum să nu urmăriți cu sufletul la gură acest film, perfect pentru iubitorii regiunii Provence, dar și pentru fanele Russell Crowe. Max (Russell) devine moștenitorul domeniului viticol al unchiului său, în Provence, unde acesta trăise timp de 30 de ani. Astfel începe povestea, care îi arată personajului principal că „viața merită trăită”.

Vizionare plăcută!

Related posts

Floria in Strada – floraria destinatie pentru flori si cadouri create de artisti locali, la Piata Dorobanti

Adina Meyers

IKEA Romania devine parte din IKEA Group

Adina Meyers

Cum organizezi o petrecere cu mulți invitați fără să devastezi casa

Adina Meyers