Retete

3 rețete simple și delicioase pentru sărbătoarea de Halloween

Întâmpină Halloweenul nu doar cu un decor specific, ci şi cu un meniu aparte, din care să nu lipsească rețetele pe bază de dovleac (indiferent că sunt preparate principale sau deserturi) şi fursecurile cu forme tematice, cu glazură de ciocolată.

1.  Dovleac umplut cu legume și carne

Dovleacul umplut cu un amestec de carne tocată şi legume, fără ulei, este o rețetă sănătoasă, uşoară şi foarte gustoasă, ideală pentru cina de Halloween.

Ingrediente: 1 dovleac de mărime potrivită, ½ kg carne tocată (poate fi orice fel de carne), 1 ceapă, 2-3 căţei de usturoi, 1 tulpină de ţelină, 2 morcovi de mărime potrivită, ½ linguriţă de cimbru uscat, sare şi piper după preferinţă, 1 ardei roşu tăiat în felii (de preferat copt), frunze de pătrunjel sau mărar după gust

Mod de preparare:
Taie dovleacul în jumătate pe lungime, curăţă-l de seminţe, asezonează-l cu sare şi piper după gust, după care dă-l la cuptorul preîncălzit la foc mare, timp de 40-45 de minute. Pregătește legumele pentru umplutură astfel: taie mărunt ceapa şi usturoiul, rade fin morcovii și taie în rondele subţiri tulpina de ţelină.
După ce s-a copt dovleacul, scobeşte miezul, lăsând o margine de aproximativ 2 cm.
Sotează ceapa şi usturoiul, peste care ai presărat puţină sare, amestecând la început în continuu, pentru ca legumele să nu se prindă de fundul tigăii. După câteva minute, pune morcovii raşi fin şi tulpina de ţelină tăiată în rondele subţiri. Amestecă, iar când morcovii încep să-şi schimbe puţin culoarea, adaugă 2-3 linguri de apă. Fierbe cam 10 minute, după care adaugă carnea tocată şi miezul de dovleac. Asezonează cu sare, piper și cimbru după gust şi lasă să fiarbă până când apa scade şi carnea începe să se rumenească. Umple cele două jumătăţi de dovleac cu amestecul de carne și legume. Ornează deasupra cu felii de ardei (copt) şi dă preparatul la cuptor pentru 10 minute. Scoate dovleacul umplut din cuptor, taie-l în bucăţi generoase, presară deasupra verdeaţă tăiată mărunt şi savurează-l cât este cald.

2. Dovleac copt, cu scorțișoară

Îndulcit cu zahăr sau miere și aromat cu scorțișoară, dovleacul copt este gustarea perfectă pentru Halloween.

Ingrediente: 500 g dovleac, 100 g zahăr, 1 linguriță de scorțișoară, 2 linguri de miere (opțional)

Mod de preparare:
Curăță dovleacul de coajă, taie-l în felii și pune-le în tavă. Apoi, acoperă tava cu folie și dă-o la cuptor pentru 30-40 de minute la 200 de grade.
După ce a trecut acest timp, încearcă dovleacul dacă s-a copt cu un cuțit: dacă intră ușor și repede, este gata. Dacă este tare, acoperă-l din nou și lasă-l încă 10 minute.
După ce s-a copt, presară peste dovleac zahăr și scorțișoară și pune-l la cuptor fără să-l acoperi, încă 15 minute.
Savurează dovleacul cald, cu miere deasupra.

3. Fursecuri „înfricoșătoare”, cu glazură de ciocolată

Cei mici adoră prăjiturelele, așa că ne-am gândit să îți oferim o reţetă de cookies simplă, dar absolut delicioasă, pe care e musai să o pui în practică împreună cu puştii tăi. Îți garantăm că vă veți distra pe cinste!

Ingrediente: 200 g făină, 50 g zahăr pudră, 2 linguri de cacao, 125 g unt, 1 gălbenuş, glazură de ciocolată albă şi neagră pentru decor, forme diverse (liliac, pisică, dovleac, fantomă etc.)

Mod de preparare:
Mixează făina, cacaua, zahărul şi untul, după care adaugă gălbenuşul de ou, astfel încât să obţii un aluat omogen. Întinde o foaie subţire pe o suprafaţă pe care ai pudrat-o înainte cu făină. Cu ajutorul formelor speciale, decupează fursecurile şi aşază-le pe o tavă tapetată cu hârtie. Coace prăjiturelele la 180 de grade, cam 12 minute. Apoi, după ce s-au răcit, decorează-le cu glazură de ciocolată albă şi neagră.

Foto: Shutterstock

Related posts

Tort crocant de vara

Adina Meyers

Chec multicolor

Adina Meyers

Mucenici deliciosi

Adina Meyers