LifeStyle

Saint-Gobain sarbatoreste 350 de ani de activitate

In acest an Saint-Gobain sarbatoreste cea de-a 350-a aniversare. Grupul marcheaza momentul promovandusi istoria, precum si printr-o serie de evenimente de-a lungul acestui an. Aniversarea a inceput pe data de 9 ianuarie in Shanghai, China si se va incheia in luna octombrie in Paris, Franta.

Inca de la infiintarea sa in anul 1665 de catre regele Ludovic al XIV-lea si Ministrul sau de Finante, Jean-Baptiste Colbert, cea mai veche companie listata la bursa din Paris CAC 40 index, s-a adaptat la schimbarile globale si a acceptat numeroasele provocari care s-au ivit de-a lungul timpului.

Bazandu-se pe vasta sa experienta si cultura corporatista, Saint-Gobain priveste permanent spre ziua de maine si stie ca exista multe “motive pentru a crede in viitor”, bazate pe cei sase piloni ai strategiei sale si pe valorile Grupului.

O lume fara frontiere: De cand a infiintat prima unitate in afara Frantei, in Germania, in 1850, Saint-Gobain a evoluat la nivel international ajungand astazi sa opereze in 64 de tari.

Habitatul durabil este accesibil: Saint-Gobain ofera produse si solutii inovatoare pentru a raspunde provocarilor fundamentale in domeniul habitatului, cu scopul de a-i reduce impactul asupra mediului, a imbunatati eficienta energetica si confortul ocupantilor.

Inovatia schimba lumea: Saint-Gobain este una dintre cele mai inovative 100 de companii ale lumii. Inovatia este inclusa in cursul istoric si in identitatea companiei. Produsele Saint- Gobain imbunatatesc habitatul si viata de zi cu zi.

Talentul este infinit: Puterea Grupului Saint-Gobain sta in angajatii sai. Fiind uniti datorita unor valori comune, in fiecare zi ei accepta numeroase provocari, servind milioanele de clienti ai Grupului.

Habitatul pentru toti este posibil: Saint-Gobain isi ia angajamentul de a crea posibilitati pentru toata lumea, inventand materiale adaptate pietelor locale si prin intermediul Fundatiei Saint-Gobain Initiatives. Saint-Gobain a traversat timpurile si a anticipat viitorul: Timp de 350 de ani, Grupul s-a reinventat continuu pentru a se adapta si a sprijini schimbarile lumii.

“Aceasta aniversare este o oportunitate si o ocazie de a le reaminti tuturor despre puterea obtinuta in cei 350 de ani de istorie si de inovatii permanente. Experienta noastra ne ajuta sa intelegem si sa ne concentram pe termen lung. De asemenea, ne ofera siguranta si agilitatea de a ne adapta la schimbarile globale neintrerupte. Istoria noastra este dovada faptului ca suntem o companie care si-a depasit permanent limitele si a acceptat provocarile tehnologice. Privind spre trecutul nostru si analizand lumea de astazi, suntem convinsi ca exista numeroase motive pentru a crede in viitor. Astfel, sarbatorim aceasta aniversare cu privirea orientata spre viitor si spre inovatie. Ne dorim ca in 2015 sa va impartasim din optimismul nostru,” afirma Pierre-André de Chalendar, Presedinte-Director General al SaintGobain.

Inceputul unui an de festivitati

Pe 9 ianuarie 2015, Pierre-André de Chalendar, Presedinte – Director General al SaintGobain a inaugurat in Shanghai festivitatile de aniversare a celor 350 de ani, care vor cuprinde mai multe puncte de interes:

– Pavilioane itinerante futuriste, deschise publicului, care vor prezenta capacitatea Grupului pentru inovatie si expertiza exceptionala in materiale de constructii. Acestea vor face un turneu mondial si vor oferi vizitatorilor o experienta senzoriala si artistica unica: o In Shanghai (China) in ianuarie o In São Paulo (Brazilia) in aprilie o In Philadelphia (SUA) in iunie o In Paris (Franta) in octombrie

– O expozitie virtuala in cinci limbi (franceza, engleza, germana, spaniola si portugheza braziliana) va fi lansata online in luna februarie. Cu peste 700 de documente de arhiva, Saint-Gobain va oferi tuturor oportunitatea de a-i explora sau redescoperi istoria printr-o serie de documente nepublicate pana in momentul acesta. Expozitia va permite vizitatorilor sai sa exploreze o galerie de inovatii ale habitatului, sa descopere sase sectiuni organizate tematic (Transformarea materialelor; De la publicitate la marketing; Saint-Gobain in jurul lumii; Realizari importante, Spatiul muncii; Guvernare corporativa si Cultura) si sa experimenteze, datorita unei reconstructii spectaculoase in 3D a Manufacture des Glaces, lucrari din oglinzi specifice perioadei Revolutiei Franceze. Vizitatorii vor putea, de asemenea, sa contribuie la aceasta expozitie prin adaugarea pe site a propriilor documente si experiente personale.

– O carte aniversara, conectata la expozitia virtuala prin coduri QR si tradusa in cinci limbi (franceza, engleza, germana, spaniola si portugheza braziliana), va fi publicata de catre Editura Albin Michel in primavara. Aceasta carte face o incursiune in trecutul si prezentul companiei si va oferi o sansa unica de a afla mai multe despre SaintGobain intr-o maniera diferita.

– Jocul World 350, disponibil gratuit din primavara pentru smartphone-uri si tablete. World 350 va permite jucatorilor sa-si testeze abilitatile digitale si sa-si provoace prietenii si familiile sa intre intr-o lume neobisnuita, unde se vor intalni subtil cu SaintGobain. Sarcina lor va fi sa construiasca locuinte pe planeta World 350.

– In ultimul rand, o zi aniversara care va fi sarbatorita de catre toti angajatii Grupului la nivel mondial, pe 15 octombrie. Aceasta va materializa legaturile puternice intre toti angajatii Saint-Gobain.

“Impartasim bucuria acestei aniversari alaturi de colegii nostri din Grup si suntem mandri ca facem parte dintr-o companie in care traditia si inovatia merg impreuna. Grupul Saint-Gobain din Romania va organiza si la nivel local evenimente aniversare menite sa puncteze sarbatorirea celor 350 de ani de existenta pe piata mondiala.” a declarat Constantin Hariton, Delegat General Adjunct al Grupului Saint-Gobain in Romania.

 

 

Related posts

Ultimate Autoclean, ingeniosul fier de calcat de la Tefal

Adina Meyers

Cum se curăță corect pernele

Adina Meyers

Wagner Arte Frumoase si Povesti lanseaza Colectia de Portelanuri 2013

Adina Meyers