Casa ideala este nici prea mica, nici prea mare, nici exagerat de scumpa, dar nici ieftina si, mai cu seama, plina de farmec si personalitate. In aceste conditii putem spune ca am gasit casa ideala pentru o familie tanara, aflata in cautarea unui camin calduros.

Studiile realizate in ultimii ani, dupa instalarea crizei economice, au aratat ca romanii si-au schimbat foarte mult perceptia asupra casei ideale pentru o familie tanara. Majoritatea celor interogati au spus ca viseaza la o casa cu o suprafata de aproximativ 150 de metri patrati, cu parter plus etaj sau mansarda. Motivele tin, in primul rand, de sfera economica, intrucat o casa cu o suprafata similara unui apartament cu patru camere genereaza cheltuieli de intretinere mai mici si costa mai putin. In plus, depasind acest lucru, o casa mai mica creeaza intimitate si va permite sa ganditi un design interior personalizat, fara a face risipa de bani si energie.

Proiectul casei prezentate in continuare a fost realizat de arh. Andra Georgescu, iar in momentul in care constructia a ajuns la gri a fost preluata de designerul Adrian Dumitru, cel care s-a ocupat de decorarea fatadelor si de amenajarea interiorului.

„Inainte de a fi o meserie, designul interior este pentru mine o pasiune, asa ca ma implic foarte mult in fiecare proiect. Imi plac, in special, casele in stil american, iar inainte de a finaliza un proiect ma uit la trei-patru mii de fotografii cu case din intreaga lume, de unde imi extrag ideile care se potrivesc fiecarui detaliu in parte”, spune designerul Adrian Dumitru.

Casa este construita din caramida pe cadre de beton armat. O astfel de structura, daca este bine executata si intretinuta, poate avea o durata de viata ce depaseste fara probleme 150 de ani.

La exterior, fatada a fost decorata cu piatra naturala de la Siriu și Buzau, iar executarea finisajelor a durat aproximativ 6 luni, proprietarii alegand sa lucreze cu o singura echipa.

 

Related posts

Electrolux a fost desemnat brandul inovator al anului

Adina Meyers

Tom Cruise își vinde cabana montană: Cum arată locuința pentru care cere milioane de dolari!

Adina Meyers

Sugestii pentru un aranjament de masa minimalist

Adina Meyers