LifeStyle

S.O.S factorul uman!

Deoarece nevoi de baza precum o locuinta nu vor disparea doar pentru ca “se joaca la loterie destinele oamenilor”, trebuie gasite solutii astfel incat populatia sa fie protejata intr-o cat mai mare masura. 

O asemnea solutie este primul targ imobiliar “low cost”, Project Expo (16-18 iulie), eveniment la care Net Worth Advisory participa in calitate de consultant si de specialist in comunicare pe piata imobiliara.

“Suntem implicati in piata imobiliara de aproximativ 7 ani, ceea ce inseamna o bogata experienta de comunicatori si consultanti in domeniu. Multitudinea ipostazelor in care am interactionat cu aceasta piata – de la jurnalisti la PR pentru agentii si dezvoltatori – ne permit o viziune de ansamblu ceea ce se traduce intr-un avantaj deosebit pentru clientii si partenerii nostri,” a declarat Luciana Petrescu, director general al Net Worth Advisory.

„Decizia de a ne axa pe acest segment vine in urma rezultatelor obtinute la ultima editie a targului, din mai 2010, cand, concluzia sondajului facut in randul vizitatorilor a fost ca aproximativ 50% dintre cei interesati de achizitia unei locuinte nu sunt dispusi sa plateasca mai mult de 70.000 Euro,” explica Adina Stroiu, PR coordinator Project Expo.

“Ce informatie sa iei de buna in momentul in care fiecare specialist declara alt punct de vedere?  Cine este mai credibil? De ce? Cum sa faci fata haosului politic si jocurilor de interese care zguduie Romania zi de zi? Cum sa iei decizii pe termen foarte lung atunci cand – daca ai acces la finantare – nu stii daca vei avea continuitate de rambursare fara a-ti periclita achizitia? Sunt doar cateva dintre intrebarile care isi vor gasi raspuns la Project Expo.

“Toate sunt intrebari care schimba radical profilul clientului de produs imobiliar. Nevoia pasiva de locuinte a ramas aceeasi, poate chiar s-a augmentat, dar posibilitatea concreta de achizitie a scazut dramatic. Pe de-o parte din cauza “credit crunch”-ului, pe de alta parte din cauza fricii. Daca inainte de ’90 romanul isi pusese pofta de a fi proprietar in cui, dupa Revolutie apetitul s-a augmentat simtitor si – cel putin o vreme – si-a putut satisface aceasta nevoie. Subliniem NEVOIE, nu lux!

Traim intr-o vreme in care ar trebui sa fim uniti, sa facem eforturi sustinute si conjugate de a munci cat mai mult si a nu rata oportunitatile pe care perioadele de permutari le aduc. Dezvoltatorii au inteles acest lucru si au venit in intampinarea clientilor cu oferte convenabile, care sa le ofere un raport echitabil calitate/pret, sau cu multiple bonusuri incluse,” a adaugat Petrescu.

O initiativa precum Project Expo, care se pozitioneaza evident pe o nisa de piata, este un imbold spre a ne concentra pe ceea ce este cu adevarat important – si anume eforturile sustinute pentru re-dezvoltarea activitatilor economice, in primul rand cele legate de piata imobiliara. Este evident ca exista oameni de afaceri bine pregatiti, vizionari si cu experienta in a traversa perioade de tensiune financiara globala, deoarece suntem martorii unor investitii importante, care demonstreaza ca „daca vrei, poti!”

„Cererea a devenit mai diversificata, astfel incat, desi initial targul din vara trebuia sa fie dedicat exclusiv apartamentelor de doua, trei camera, la preturi sub 1.000 E/mp, in cele din urma vor fi prezenti si dezvoltatori care depasesc acest barem. De asemenea, la editia anterioara, am avut surpriza sa primim cereri chiar si pentru case ecologice.  Chiar daca numarul acesor solicitari a fost mai scazut, nu putem totusi ignora categoria”, subliniaza Adina Stroiu.

“Asa cum am spus intotdeauna, piata imobiliara este motorul economiei unei tari. De buna ei dezvoltare si functionare tine de cele mai multe ori soarta natiunii. Dar ce te faci atunci cand factorii care o afecteaza sunt atat de bulversati incat sistemul de autoreglaj incepe sa dea rateuri? In cadrul editie 16-18 iulie a Project Expo ne-am hotarat sa ne concentram asupra unui factor deosebit de important in aceasta industrie – factorul uman – din toate unghiurile posibile,” a mai specificat reprezentantul Net Worth Advisory.

 

Related posts

(P) ELIS PAVAJE deschide in 2017 cea de-a treia fabrica la Secuienii Noi, judetul Neamt

Adina Meyers

Elimină bacteriile și microbii cu produse eficiente

Adina Meyers

Franke a oferit echipamentele pentru bucataria de vis de la MasterChef

Adina Meyers