LifeStyle

S-a lansat Programul Saint-Gobain ATELIER

Cu ocazia aniversarii a 350 de ani la nivel mondial, Grupul Saint-Gobain a lansat in Romania Programul Saint-Gobain ATELIER, un proiect educational care promoveaza solutiile inovatoare ale Companiilor Rigips, Isover si Weber in randul Colegiilor Tehnice cu profil de constructii. In acest an vor participa la acest program 350 de viitori constructori.

Prima sesiune din cadrul programului s-a desfasurat chiar de ziua Aniversara a Grupului, pe data de 15 Octombrie in Cluj-Napoca, iar a doua sesiune a avut loc pe data de 16 Octombrie la Campia Turzii. Pana la finalul anului, caravana va ajunge si in alte orase din tara.

„Ne bucuram sa vedem interesul ridicat al elevilor pentru modalitatile moderne de constructie, deschiderea cu care primim intrebari si dialogul constructiv cu acesti tineri. Interesul acestora ne ajuta sa dezvoltam aceste proiecte si sa incercam sa raspundem nevoilor si intrebarilor acestora”, a declarat Alina Baclea, coordonatorul programului din partea Saint-Gobain.

Programul ATELIER se adauga altor initiative derulate la Academia Tehnica Saint-Gobain de catre Saint-Gobain Rigips si Isover.

In luna Octombrie 2015, o noua promotie a absolvit cursurile de „Montator pereti si plafoane din gips-carton”, sub indrumarea doamnei Mariana Borcea, urmand ca in scurt timp sa primeasca si diplomele de absolvire.

Academia Tehnica Saint-Gobain, organizata de diviziile Saint-Gobain Rigips si Saint-Gobain Isover are deja o vasta experienta in derularea de cursuri pentru montatori, constructori, distribuitori, studenti, dar si alte grupuri interesate, prin desfasurarea cursurilor:

CURSURI ACREDITATE de ANC (Autoritatea Nationala a Calificarilor)

Incepand cu anul 2015, Academia Tehnica, cu centre de instruire autorizate la Bucuresti si Ploiesti, a demarat si cursuri de initiere si specializare in meseria de “Montator pereti si plafoane din gips-carton”, acreditate de Autoritatea Nationala a Calificarilor (ANC).

In urma examenului absolvit cu nota de trecere, fiecare participant primeste o diploma de absolvire acordata de Ministerul Muncii, Familei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerul Educatiei Nationale. Aceasta diploma avand regimul actelor de studii.

Programele autorizate ANC, cu module teoretice si practice axate pe competentele din standardul ocupational pentru ocupatia “Montator pereti si plafoane din gips-carton”, pot fi accesate in limita numarului de cursuri si a perioadei programate in calendarul Academiei. De asemenea, Academia Tehnica are in programa educationala si module scurte de 4 sau 8 ore, pe diverse teme, pentru o audienta largita, la finalul carora Saint-Gobain Construction Products Romania emite diplome de participare in cadrul cursurilor.

Structura cursurilor urmareste dezvoltarea diverselor competente permitand:

– Aplicarea normelor generale privind SSM (Securitatea si Sanatatea in Munca), PSI (Prevenirea si Stingerea Incendiilor);

– Desfasurarea activitatilor cu caracter permanent in santier;

– Executarea de pereti si plafoane din placi de gips-carton raspunzand unor variate solicitari tehnice;

– Executarea lucrarilor de placare la pereti;

– Executarea lucrarilor de placare la tavane;

– Executarea lucrarilor de finisare a rosturilor.

Cursurile din cadrul Academiei Tehnice Saint-Gobain sunt sustinute de activitatile Rigips si Isover, iar materialele folosite in practica sunt furnizate gratuit de acestea. Instructorii din cadrul cursurilor au pregatire speciala si detin diploma de formator.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Sugestie de weekend: Festivalul Lavandei din Bărăgan

Adina Meyers

Nebulizatorul, un aparat medical pe care trebuie să îl ai în casă

Adina Meyers

Scolarizarile tehnice anuale la TONDACH

Adina Meyers