Exista multe modalitati prin care putem reduce gradul de poluare a mediului inconjurator, de la folosirea unei cantitati cat mai mici de energie, pana la reciclarea materialelor pe care le folosim in fiecare zi – sticla, hartie, plastic. Daca acestea sunt solutii extrem de cunoscute, putini oameni stiu ca si revalorificarea ferestrelor vechi contribuie activ la protectia mediului si la conservarea resurselor.

Gealan, liderul pietei locale de profile din PVC pentru usi si ferestre, si-a luat angajamentul de a respecta si ingriji mediul incojurator, fiind unul din pionierii in fabricarea de profile ecologice. In acest sens, producatorul de ferestre a decis sa introduca intr-un circuit inchis de reciclare ferestrele vechi din PVC si resturile acestora. In cadrul procesului, profilele vechi sunt transformate in PVC praf si granule de cea mai buna calitate, iar apoi sunt folosite pentru fabricarea unor profile noi.

Pentru ca materia prima, PVC-ul, se obtine din resurse naturale precum petrol, gaze naturale si sare, reciclarea ei imbunatateste considerabil bilantul ecologic si aduce avantaje ecologice comparative cu alte materiale. Cu toate acestea, ferestrele din profile reciclate sunt identice cu cele produse integral din PVC si au aceleasi proprietati. Astfel, proprietarii acestor ferestre se pot bucura de toate avantajele profilelor din PVC – rezistenta la intemperii, pastrarea formei si la temperaturi extreme, rezistenta la zgariere, intretinere usoara.

In plus, in urma unor teste efectuate, s-a stabilit faptul ca profilele reciclate se remarca prin durabilitate ridicata, la fel ca si cele din PVC nou. Ferestrele pot fi reciclate de pana la sapte ori, fara sa influenteze negativ calitatea materiei prime si a prelucrarii. In ceea ce priveste costurile, nu trebuie sa va faceti griji, pentru ca nu tot ce e “eco” e neaparat mai scump. Ferestrele care au in componenta profile reciclate nu sunt mai costisioare decat cele din PVC nou.

Daca ai in plan sa schimbi tamplaria casei tale, ia in calcul ca, odata demontate, ferestrele vechi din PVC nu trebuie sa ajunga la groapa de gunoi, ci pot fi utilizate pentru fabricarea de noi profile, in urma unui proces de reciclare. In acest fel, te bucuri de toate avantajele ferestrelor din PVC si contribui si la protejarea mediului inconjurator.

www.ferestrepentrucasepasive.ro ; www.gealan.ro ; www.recycling.gealan.de

 

 

 

 

 

Related posts

Verandă sau terasă neacoperită?

Adina Meyers

Cum alegem cele mai eficiente metode alternative de producere a energiei

Adina Meyers

Incepe renovarea de la acoperis, cu Tondach

Adina Meyers