LifeStyle

Romania, printre castigatorii concursului international de arhitectura Casa Multi-Confort ISOVER

In perioada 28 – 31 mai 2014, 58 de echipe formate din studenti provenind din 22 de tari au participat la etapa internationala a celei de a zecea editii a concursului sustinut de Saint-Gobain Isover si dedicat studentilor la architectura, Casa Multi-Confort ISOVER, ce a avut loc in Bucuresti. Printre castigatori s-a numarat si echipa din Romania, clasata pe locul trei in competitie, locul intai fiind ocupat de studentii de la Școala Superioara de Arhitectura Paris Malaquais din Franta.

Evenimentul, dedicat studentilor la arhitectura, are ca scop o mai buna diseminare a ideilor legate de eficienta energetica, precum si a dimensiunilor diferite de confort in randul acestor viitori lideri de opinie. Concursul se bazeaza pe Conceptul Multi Confort ISOVER si a fost organizat pentru prima data la nivel international in 2005, in Bulgaria. Acesta se desfasoara in doua etape, astfel ca, in urma etapei nationale, proiectele castigatoare din fiecare tara s-au calificat in etapa internationala.

Pentru editia din 2014, 1.500 de studenti din peste 100 de universitati s-au inscris pentru participarea la etapele nationale.

Juriul a fost format din Seda Müftüoğlu Güleç – arhitect si expert in domeniul cladirilor verzi, Municipalitatea Gaziantep, Turcia; Zaure Aitayeva – arhitect si Senior Manager al Departamentului de Arhitectura din cadrul companiei nationale Astana EXPO-2017, Kazahstan; Roland Matzig – arhitect si designer certificat din cadrul RMP architects, Germania; Slawomir Szpunar – arhitect si Director International Marketing, Saint-Gobain si Leif Andersson – inginer si Manager International Solutii si Inovatii al Saint-Gobain Isover.

Membrii juriului au declarat ca alegerea castigatorilor s-a dovedit a fi o sarcina dificila, intrucat toate proiectele au propus abordari creative, sustinute de un fundal tehnic solid.

Romania, printre primele trei echipe din cele 22 inscrise in concurs

Echipa desemnata castigatoare este formata din Hagai Ben Naim, Wenxin Nan si Marcia Kurbrusly, studenti la Școala Superioara de Arhitectura Paris Malaquais din Franta, in timp ce locul al doilea a fost ocupat de echipa formata din Zuzana Zelingerova si Marek Novak, de la Universitatea Tehnica din Praga, Cehia, iar locul al treilea a revenit echipei din Romania, formata din Radu Enea si Claudiu Ungureanu, de la Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi.

De asemenea, juriul a decis sa acorde alte patru premii speciale pentru calitatea proiectelor echipelor formate din Bogush Victoria si Belazorava Veranika de la Universitatea Tehnica din Minsk, Belarus; Anna Hots, Ulyana Prytyka si Lili Rudenko, de la Universitatea Tehnica din Lvov, Ucraina; Heba Nazer, Abril Balbuena si Umer Mahmood de la Universitatea Nottingham din Marea Britanie, respectiv lui Anton Fedyanin, student al Universitatii Tehnice din Almaty, Kazahstan.

Participantilor la editia din acest an a Concursului Casa Multi Confort ISOVER li s-a cerut sa prezinte propria viziune pentru o scoala dedicata copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 10 ani, care sa combine elementele clasice cu facilitati moderne de studiu, luand in considerare realitatea existenta in cadrul proiectului „Ecoproject” dezvoltat de autoritatile din Gaziantep, Turcia.

Pentru a pune la dispozitia participantilor toata documentatia necesara, au fost create website-urile www.isover-students.com si www.isover-constructions.com, care contin informatii despre sarcinile curente, imagini si planuri pentru editia de anul acesta, dar si din editiile anterioare, respectiv o baza de date cu detalii despre constructii, in format CAD, precum si diverse brosuri necesare pentru realizarea proiectelor.

Concursul a inceput cu deschiderea expozitiei de postere, ce le-a oferit participantilor si membrilor juriului o prima ocazie de a vedea toate proiectele propuse. In cea de-a doua zi, fiecare echipa participanta a avut ocazia de a prezenta design-ul si ideile sale in fata juriului, a celorlalti participanti, precum si in fata prietenilor si colegilor, care i-au putut urmari online, intrucat evenimentul a fost transmis live. Cea de-a treia zi a fost rezervata pentru un tur ghidat al Bucurestiului, urmat de ceremonia de premiere.

Lansarea Concursului pentru Studenti Casa Multi Confort ISOVER 2015 va avea loc la inceputul lunii august. Pentru a afla mai multe informatii despre competitia ISOVER puteti accesa site-urile www.isover.ro sau www.isover-students.com.

Articole similare

Cel mai bun tată face emisiuni pentru părinţi la Itsy Bitsy FM

Adina Meyers

Indragosteste-te mai usor de zambetul jumatatii tale

Adina Meyers

Deserturi din vremea copilăriei

Adina Meyers