LifeStyle

Romania, in TOP3 cele mai dinamice piete din Europa pentru tigla GERARD

Cu peste 200.000 mp vanduti in 2009, GERARD a ajuns in Romania la o cota de piata de peste 85% pe piata tiglei metalice cu acoperire de piatra naturala

GERARD a inregistrat in 2009 un volum de vanzari de peste 200.000 mp, dintr-un total al pietei acoperisurilor metalice cu acoperire de piatra estimat la aprox. 250.000 mp,  volum care a pozitionat Romania in top 3 al celor mai dinamice piete de desfacere GERARD din Europa.

Prezent pe piata din Romania din 2006, GERARD detine o cota de piata de peste 85% pe piata tiglei metalice cu acoperire de piatra naturala, un produs de tip premium, echivalentul a 3-4 % din piata totala a invelitorilor din Romania. Cel mai mare volum de vanzari se inregistreaza  zona de de Sud-Est a Romaniei, romanii afisand o preferinta pentru profilul de tigla GERARD Heritage, profilata pe modelul tiglei traditionale.

„Chiar si in conditiile economice mai putin favorabile, Romania prezinta in continuare un imens potential de crestere pe acest segment, care va fi din ce in ce mai vizibil odata ce piata va incepe sa se ’reaseze’, cel mai probabil incepand cu al doilea trimestrului al anului. Pentru 2010 estimam o crestere a vanzarilor GERARD de aprox. 12%”, a declarat Dan Mircescu, Director General Final Distribution, distribuitorul exclusiv GERARD in Romania.

GERARD este produsul cu cea mai lunga perioada de garantie de pe piata – 50 de ani. Este un produs cu o greutate redusa, ce nu afecteaza structura sarpantei, cu un sistem de fixare inovativ care permite rezistenta acoperisului in conditii de intemperii. In plus, acoperirea otelului cu ZINCALUME®, un strat de aliaj de aluminiu zinc, asigura o rezistenta la coroziune de 8 ori  mai mare fata de tabla galvanizata. GERARD este prezent din 2006 pe piata din Romania prin Final Distribution, in 10 variante coloristice si 5 tipuri de profile.

Tigla metalica cu acoperire din piatra GERARD este produsa de cel mai mare producator de tigla metalica din lume, compania AHI Roofing din Noua Zeelanda, inventatorul tiglei metalice cu acoperire din piatra naturala, cu o experienta in domeniu de la 1957.

Gerard este prezent in Europa pe pietele de profil din urmatoarele tari: Polonia, fosta Iugoslavie, Franta, Italia, Rusia, Ucraina. 

In Romania GERARD este comercializat prin intermediul unei retele nationale de peste 100 de parteneri, firme specializate de distributie si montaj a produselor pentru acoperis, dar si retele de tip DIY (Do It Yourself).

Final Distribution, distribuitorul exclusiv GERARD in Romania mai are in portofoliu membranele de protectie pentru acoperisuri si fundatii DELTA si ferestrele de mansarda KEYLITE.

 

Despre Final Distribution:

FINAL DISTRIBUTION activeaza ca importator si distribuitor pe piata invelitorilor premium din Romania din anul 2006, cand devine reprezentant exclusiv al brandului premium GERARD – tigla metalica cu acoperire de piatra naturala. Ca urmare a dezvoltarii unui parteneriat de succes cu compania producatoare AHI Roofing din Noua Zeelanda, la sfarsitul anului 2009 Final Distribution a ajuns sa detina prin vanzarile produsului GERARD, peste 85% din piata tiglei metalice cu acoperire de piatra din Romania.

Final Distribution, detine  in portofoliu sau si membranele de protectie pentru acoperisuri si fundatii DELTA produse de compania Doerken din Germania, iar incepand cu iunie 2009, ferestrele de mansarda KEYLITE produse de KEYSTONE – Irlanda de Nord. Mai multe informatii pe www.finaldistribution.ro, www.gerard.com.ro, www.membranedelta.ro, www.keylite.ro.

Follow us on Facebook and Twitter.

Related posts

Cum știi dacă locuiești într-un mediu sănătos. 3 metode pentru a verifica calitatea aerului și a apei din casă

Adina Meyers

OMS: Coronavirusul, la fel ca gripa spaniolă, dispare vara și se întoarce toamna. Milioane de oameni ar putea muri în al doilea val

Adina Meyers

CORONAVIRUS: Cum văd tinerii viitorul, ce cred despre țară și despre lumea în care trăim

Adina Meyers