LifeStyle

Romania castiga doua premii in etapa Internationala a concursului pentru studenti Isover Multi Confort House

Concursul International Isover Multi Comfort House, dedicat studentilor la arhitectura, s-a incheiat cu doua premii importante pentru echipele din Romania: locul III si Premiul Special oferit de Ambasada Frantei la Belarus.

Pentru a treia oara consecutiv, echipa Romaniei formata din Amalia Vacaru si Andreea Movila, studente ale Universitatii Tehnice "Gh. Asachi" din Iasi, castiga locul III in etapa Internationala.

Tot echipa Romaniei, de aceasta data studentii Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucuresti, Valeria Artenii si Andrei Tintari, se intoarce triumfatoare cu un premiu special oferit de Ambasada Frantei la Belarus. Valeria si Andrei au fost castigatorii locului III in etapa Internationala din 2015, organizata in Astana.

Locul I a fost obtinut de echipa Bulgariei, iar Locul II de echipa din Africa de Sud.

De asemenea, au fost oferite inca 3 premii speciale:

– Daniil Charatovich, Aliaksandr Janatan  Karpitski, David Tsybikau din Belarus

– Antti Tuure, Finlanda

– Ayca Yazici, Ferhat Buldukk ,Turcia

Evenimentul, desfasurat pe parcursul a trei zile in Belarus, a fost organizat cu sprijinul autoritatilor locale si a gazduit peste 170 de studenti si profesori din 23 de tari, bucurosi sa-si impartaseasca experientele cu mai mult de 30 de nationalitati prezente.

Prima zi a evenimentului a fost dedicata deschiderii oficiale a concursului, precum si a expozitiei, unde fiecare participant a putut analiza proiectele inscrise. Ce-a de-a doua zi a fost dedicata prezentarilor celor 54 de echipe participante, urmata de ziua dedicata ceremoniei de premiere.

Juriul a fost format din:  Mikalai Ulasiuk , Seful Arhitectilor din Brest, Galina Polyanskaya, presedinta comisiei pentru Politici Imobiliare – Deputat al Republicii Belarus, Roland Matzig, Arhitect – RMP Architect Germania, si reprezentanti ai Saint-Gobain: Slawomir Szpunar, Director International de Marketing , Saint-Gobain Franta, Leif Andersson, Manager International Inovatii & Solutii, Saint-Gobain Isover Franta, dar si Vladimir Hain, Arhitect, castigator al editiei 2009.

Concursul Isover este deja un eveniment cu traditie in Facultatile de Arhitectura din peste 23 de tari, un eveniment complex care ofera posibilitatea unei experiente unice si a unui mix de idei din culturi diferite.

Related posts

H.O.M.E., o colectie-concept by Irina Neacsu

Adina Meyers

Gealan, partener oficial in renovarea a doua cladiri situate pe Domeniul Regal Savarsin

Adina Meyers

De dragul artei laseaza programe adresate gradinitelor

Adina Meyers