LifeStyle

Arta cositorului pe intelesul publicului la MNAR

Prezentarile sunt sustinute de Carmen Tanasoiu, curatorul expozitiei, specialist in cadrul departamentului de Arta Veche Romaneasca.

Se plateste doar biletul de intrare in expozitie (8 lei intreg, 4 lei redus), fara taxa de ghidaj obisnuita. Sunt 20 de locuri disponibile pentru fiecare intalnire. Participarea se face numai pe baza de programare prin email la mariana.banciu@art.museum.ro.

Expozitia prezinta aproximativ 100 de obiecte din cositor aflate in patrimoniul sectiilor de Arta Veche Romaneasca si de Arta Decorativa ale MNAR – piese laice si religioase, obiecte de uz cotidian sau decorative realizate in secolele XVI – XX in ateliere din Transilvania, dar si in centre europene din spatiul german, elvetian, din Boemia sau Silezia.

Sunt expuse obiecte reprezentative din toate tipurile existente in colectie: pocale si cani ceremoniale de breasla, cani de carciuma transilvanene, clondire, talere de nunta, cupe, sfesnice, statuete etc.

Prin forma, decor si ornamentatie, piesele selectate ilustreaza o diversitate de stiluri si tendinte artistice, de la goticul tarziu, la Renasterea germana, baroc, rococo, pana in secolul al XIX-lea cand abunda productia de obiecte lucrate in maniera vechilor stiluri.

UN CEAS PENTRU ARTA (vizita cu ghidaj gratuit)

Miercuri, 25 ianuarie 2012, ora 16.30
Vineri, 3 februarie 2012, ora 16.30
Tarif: 8 lei intreg, 4 lei redus
Locuri disponibile: 20
Inscrieri la mariana.banciu@art.museum.ro

Related posts

Salome, un nou muzical la Teatrul Masca!

Adina Meyers

12 destinatii pentru vacanta 2016, pe care ti le poti permite

Adina Meyers

Franke ofera un cadou de Martisor clientelor

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe