Printre pietre se pot strecura plante alpine, deoarece acestea sunt foarte rezistente. Pentru un aspect reusit al gradinii, rocaria trebuie sa aiba in primul rand un aspect natural si un anumit aliniament.

Se indica folosirea pietrelor de acelasi tip si construirea unor pante line. Daca se doreste un aspect salbatic al gradinii, este recomandat ca plantele sa fie sadite la intamplare, fara o ordine anume. Dar o gradina care nu este corect irigata isi va pierde din frumusete in foarte scurt timp.

Astfel, vegetatia aleasa trebuie sa fie adaptata climatului zonei in care se afla gradina, deoarece astfel se va face economie la apa, iar plantele vor fi frumoase si sanatoase. Erika, urechelnita, floxul, deditelul sau cretisoara sunt doar cateva dintre plantele indicate. Specialistii sunt de parere ca este indicata utilizarea plantelor rezistente la seceta.

Dar aceasta optiune nu are doar un rol decorativ, ci, pe langa faptul ca se face economie la resursele de apa pentru irigatii, incurajeaza si dezvoltarea microorganismelor la nivelul solului. Acestea atrag pasarile si insectele, determinandu-le sa se comporte ca insecticide si pesticide naturale.

Economisirea resurselor naturale si a materialelor a determinat aparitia gradinilor organice. Acestea sunt autosustenabile, in timp ce gradinile traditionale trebuie udate cel putin o data pe saptamana. In gradina organica se utilizeaza ingrasaminte naturale, precum compostul si mranita, iar bolile sunt tratate cu ajutorul insectelor benefice plantelor, precum paianjeni, gandacei sau gargarite.

Related posts

Alegerea ferestrelor PVC potrivite în procesul de renovare

Adina Meyers

Baie în stil industrial

Adina Meyers

Jardiniere inedite care adauga stil spatiului exterior

Adina Meyers