Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Cum sa aranjezi un spatiu de joaca pentru copilul tau

Prin intermediul jocului copiii isi dezvolta anumite capabilitati care ii vor ajuta si in viata de adult – creativitate, imaginatie, spirit de echipa etc. Asadar, este foarte important sa aiba un spatiu special amenajat pentru activitati distractive in locuinta.

Pentru o astfel de amenajare trebuie mai intai sa stabilesti care este bugetul de care dispui. Nu ar trebui sa fie vorba de o suma prea mare, tinand cont si de faptul ca un copil poate transforma cu puterea imaginatiei orice obiect intr-unul de care are nevoie. De exemplu, un creion poate sa devina o sabie.

Dupa ce ai stabilit care este suma pentru investitie trebuie sa alegi locul potrivit. Evident, locatia trebuie aleasa cu mare grija; siguranta copilului este pe primul loc. Asadar, este indicat sa excluzi din start amenajarea unui loc de joaca in beci sau la mansarda. E de preferat un loc care sa iti permita sa ii supravegezi fara probleme pe cei mici dar, in acelasi timp, sa le oferi si impresia de intimitate. Spatiul trebuie de asemenea sa fie unul cat mai luminos.

Atunci cand se joaca cei mici nu prea sunt foarte atenti, se imping, se rostogolesc si asa mai departe. Prin urmare, urmatorul pas este reprezentat de luarea unor masuri de siguranta care sa scada foarte mult riscul de accidentare. De exemplu, pe piata se gasesc foarte usor pardoseli din cauciuc, care vor atenua foarte mult din socul cazaturilor. Magazinele ofera o varietate destul de mare de astfel de pardoseli, ele fiind de culori foarte atractive pentru copii, moi si flexibile. Un alt avantaj adus de acestea este reprezentat de protejarea mochetei in cazul in care celui mic ii place sa „picteze” sau sa se joace cu plastilina si acuarele.

Nu trebuie sa uiti nici de cumpararea unor jucarii potrivite varstei si, mai ales, unele care sa il stimuleze pe cel mic sa fie creativ si sa ii dezvolte abilitatile care sa il ajute in viata de adult. Recomandam sa stai la distanta de jucariile foarte ieftine, a carora calitate este una indoielnica si pot duce la incidente neplacute.

Sursa foto: http://www.pinterest.com

Related posts

Sugestii de amenajare pentru biroul de acasa

Adina Meyers

STIHL surprinde din nou industria de peisagistica cu doua noi utilaje pentru ingrijirea gardurilor vii

Adina Meyers

Gradina Feng Shui

Adina Meyers