Case de vacanta

Adriana Bahmuteanu si-a amenajat singura casa

Adriana Bahmuteanu spune ca sotul ei, Silviu Prigoana, a cumparat casa in 2008, la rosu, amenajarea fatadei si a interioarelor fiind lasata in seama noilor proprietari.

Familia Prigoana locuieste intr-o casa situata intr-o zona linistita a Bucurestiului.

Locuinta sotilor Prigoana, in care acestia s-au mutat in urma cu un an si jumatate, are doua etaje care gazduiesc dormitoarele cu bai proprii, in timp ce la parter se afla spatiile comune tuturor membrilor familiei. La etaj se afla dormitorul matrimonial, camera copilului si doua camere de oaspeti, folosite in special de baietii lui Silviu Prigoana atunci cand acestia vin acasa.

Am muncit foarte mult la casa aceasta, dar am facut totul ca la carte, desi am fost nevoiti sa stam intr-un apartament in Bucuresti pana cand a fost gata. Imi amintesc ca in momentul in care am cumparat-o, casa avea in toate incaperile multe scafe si spoturi care nu mi-au placut deloc, asa ca am renuntat, inca din prima faza, la ele. Intrucat nu mi-a placut compartimentarea parterului, am decis sa darmam mai multi pereti. De exemplu, aveam o bucatarie deschisa, englezeasca, de unde mirosul de mancare ajungea in toata casa. Pe locul unde era situata bucataria am amenajat un birou, iar bucataria am amenajat-o pe locul spatiului de depozitare”, ne-a povestit Adriana Bahmuteanu in timp ce faceam turul casei.

In plus, tot de la proprietari am mai aflat ca structurii interioare a locuintei i s-au adaugat un lift si o camera frigorifica. Profitand de faptul ca terenul din jurul casei este destul de mare si permite parcarea mai multor masini in curte, un garaj a fost transformat in spalatorie. De la Adriana Bahmuteanu am aflat ca cel mai important criteriu care a contat in compartimentarea casei, dar si in alegerea mobilei si a decoratiunilor au fost cei doi copii mici ai familiei. „Eu am fost propriul designer al casei si mi-a placut atat de mult aceasta munca incat ma voi ocupa de decorarea si mobilarea unei alte case pe care am achizitionat-o de curand. In ceea ce priveste locuinta in care stam acum, toata mobila si decoratiunile le-am comandat sau, dupa caz, le-am cumparat chiar eu de la diferite magazine din Bucuresti. Am mers pe un stil clasic pentru ca am considerat ca acesta nu se demodeaza niciodata, asa ca am comandat numai mobila din lemn masiv pentru toate camerele. In ceea ce priveste decoratiunile, niciun obiect nu este foarte scump pentru ca nu am urmarit sa impresionam invitatii prin opulenta. Criteriile de alegere au fost estetice si functionale. Cu alte cuvinte, am cumparat tot ce mi-a placut si mi s-a parut ca se integreaza in stilul clasic in care am amenajat casa”, ne-a mai povestit Adriana Bahmuteanu.

Aceasta colectioneaza lampi Berger, care printr-o tehnologie de ardere fara flacara, cu ajutorul unui combustibil cu alcool, improspateaza aerul din incaperi si elibereaza arome. Adriana Bahmuteanu spune ca, in loc sa solicite sprijinul unui designer, a preferat sa se documenteze singura despre amenajarile interioare din revistele de profil, dar si din cartile care dezvaluie principiile de baza ale artei Feng Shui, pe care le-a folosit atat in amenajarea casei cat si a gradinii. Un alt punct de inspiratie in designul interior al casei a fost Hotelul Bellagio din Las Vegas. Asa se face ca intregul interior are un pregnant aer britanic dat de mobila din lemn masiv. De altfel, lemnul de esenta tare este materialul omniprezent in decorarea peretilor incaperilor comune si in realizarea scarii.

Material publicat in numarul de martie al Revistei Casa Mea.

Related posts

Acasa la Raluca Moianu

Adina Meyers

Acasa la Jessica Alba

Adina Meyers

Petrecem o cantitate semnificativă de timp în pat, așa că este perfect logic ca dormitoarele noastre să fie cât mai confortabile. Jaluzelele dormitorului sunt cheia pentru a face exact acest lucru

Adina Meyers