LifeStyle Retete

Quinoa cu urzici si stevie

Aceasta reteta a fost realizata de Marilena Oprisanu, personal chef& nutritionist.

Timp de preparare: 30 minute

Valori nutritionale

1 portie- 250 calorii

Proteine 42,2 g

Fier 51%

Ingrediente pentru 5 portii: 300 grame urzici, 100 grame stevie, 200 de grame quinoa, 200 grame praz, 25 de grame ulei de rapita,1 lingura de vin alb, 50 de grame de leurda, 25 de grame de fulgi de migdale, ½ lingurita sare afumata,  ½ lingurita piper macinat, zeama de la o jumatate de lamaie

Preparare

Intr-un wok se soteaza prazul taiat rondele, se deglaseaza cu o lingura de vin alb apoi se adauga urzicile curatate si stevia tocata. Se adauga condimentele si se amesteca toate ingredientele la foc mare pana sunt usor patrunse si isi mai pastreaza culoarea verde.

La final se adauga leurda tocata si zeama de lamaie. Intre timp se pregateste quinoa. Se spala cu apa calduta si se pune la fiert cu 2 parti de apa, ½ lingurita sare pentru 15 minute.

Cand este gata se monteaza intr-un inel astfel: un strat quinoa apoi mixul de legume verzi si inca un strat de quinoa. Se orneaza cu fulgi de migdale, pesto de leurda si frunzulite de menta.

Pofta buna!

https://www.facebook.com/Marilena-Oprisanu-Personal-Chef

www.molcutz.ro

 

Articole similare

Arta contemporana in Biserica Anglicana din Bucuresti

comunicat de presa

Au rasarit in Romania, vor straluci la Versailles

Redacția

Peste 200 de milioane de femei din intreaga lume sufera de osteoporoza!

comunicat de presa

Lasă un comentariu