Continuăm seria rețetelor testate și garantate de cititori! Astăzi, doamna Ramona Răican, din București, ne recomandă rețeta cu care nu dă niciodată greș: prăjitură cu vișine și cremă de iaurt.
Pentru blat:
8 albușuri se bat spumă cu 8 linguri zahăr, gălbenușurile se amestecă cu 8 linguri de ulei, se încorporează, se adaugă 8 linguri de făină, se amestecă bine, se pune compoziția rezultată într-o tavă și se dă la cuptor.
Pentru cremă:
– iaurt cu vișine (500 g),
– 150 g zahăr pudră,
– 500 g vișine fără sâmburi,
– 250 g friscă lichidă – crème patisserie.
Se amestecă iaurtul, zahărul și vișinele scurse (se pastrează zeama), până se topește zahărul, se bate frișca, apoi se adaugă în ea compoziția făcută anterior și se amestecă cu o lingură de lemn până se omogenizează. Se taie blatul în două foi, se pune crema pe prima foaie, apoi deasupra se așază cealaltă foaie și se ornează cu vișine din loc în loc.
Pentru jeleu se folosesc 2 plicuri de gelatină roșie, care se amestecă cu zeama de la vișine (conform instrucțiunilor de pe plic), se toarnă deasupra prăjiturii și apoi se lasă la rece să se însiropeze blatul. Este foarte răcoritoare și delicioasă, perfecta pentru zilele călduroase de vară!