Home LifeStyle Retete

Reţeta originală de biscuiți Eugenia. Uite cum se făceau de fapt la începuturi – VIDEO

Primele produse „Eugenia” au fost fabricate la Constanţa la sfârşitul anilor ’40.

Chiar dacă „eugeniile” se produceau la nivel industrial, ele erau fabricate din ingrediente naturale, iar termenul de valabilitate era de şapte zile. Pe ambalaj se preciza că au în compoziție doar unt, cacao, zahăr, rom şi ouă.

Cum se produceau eugeniile comuniste?

Tot procesul de fabricaţie era unul manual, iar crema era întinsă de muncitoare cu o spatulă, apoi biscuiţii erau lipiţi şi împachetaţi în ambalajul celebru. Muncitoarele puteau gusta din desert doar în pauzele de masă, după ce-şi terminau treaba.

Într-un lungmetraj de excepție din 1980, filmul „Proba de microfon”, apar și secvențe filmate la fabrica de la Constanța, acolo unde muncitoare harnice și vrednice „produceau” eugenii.

Reţeta originală:

Ingrediente pentru biscuiţi: 300 gr faină, 4 linguri smântână, 100 gr migdale măcinate, 1 ceaşcă zahăr pudră, coajă de la o lămâie, 300 gr unt, 300 gr zahăr, 1 praf de sare, 1 plic zahăr vanilat şi 8 gălbenuşuri.

Ingredientele pentru crema de ciocolată: 100 gr unt, 100 gr zahăr, 3 linguri cacao, 1 ou, 4 linguri de lapte şi o fiolă de esenţă de rom.

Related posts

HOROSCOP 2 decembrie. Fecioarele se vor înţelege mult mai bine cu sufletul pereche

Adina Meyers

Personalizeaza ambientul gradinii tale cu un semineu exterior profesional

Adina Meyers

Cum să obținem cel mai bun preț la biletul de avion. Atenție sporită la serviciile extra!

Adina Meyers