Home LifeStyle

Aquagym: ce este și ce beneficii are gimnastica în apă

Aquagym este o activitate fizică inspirată de mişcări ce ţin de dans, jogging, box, judo şi aerobic. În apă însă, ai mai multe avantaje, care lipsesc într-o sală de gimnastică. Specialistul recomandă să te antrenezi de cel puţin de trei ori pe săptămână, pentru a profita din plin de beneficiile mişcării acvatice.

Aquagym este un sport care se practică în apă şi care are efecte benefice asupra organismului. Te ajută să pierzi în greutate şi susţine lupta împotriva celulitei. În plus, în timpul unui curs acvatic, o parte dintre exerciţiile de gimnastică se desfăşoară în ritmul muzicii, care ajută la dezvoltarea muşchilor şi la promovarea elasticităţii articulaţiilor.

Beneficii ale mişcării în apă:

Combate durerea de spate

Dacă ai probleme cu spatele, află că Aquagym este sportul potrivit tine. Pentru că revigorează muşchii, fără a-ţi supune spatele unui stres excesiv. În apă, încărcătura pe coloana vertebrală este redusă. Pentru rezultate şi mai bune, poţi combina gimnastica acvatică cu un program de fizioterapie.

Traumele sunt limitate

Activitatea fizică în apă implică o reducere drastică a riscului de accidente. În interiorul unei piscine vei resimţi doar 10% din greutatea ta corporală. Acest lucru înseamnă că exerciţiile nu au aproape niciun impact asupra articulaţiilor, limitând riscul de a suferi traume neplăcute.

Dezvoltă întregul organism

Mişcările în apă solicită toţi muşchii corpului. Această disciplină, de fapt, implică o serie de exerciţii care îţi permit să-ţi dezvolţi uniform corpul. Acesta va deveni tonic şi armonios.

Este potrivită pentru persoanele supraponderale şi pentru femeile însărcinate

Lipsa gravitaţiei pe care o simţi în apă face ca acest sport să fie potrivit pentru persoanele supraponderale şi însărcinate. Articulaţiile nu sunt stresate. Apa te ajută să faci mişcări fluide, care într-o sală de sport ar fi complicate, din cauza kilogramelor în plus.

Exerciţii de ardere a grăsimilor

Chiar dacă în apă te simţi mai uşoară, aceasta nu înseamnă că în timpul exerciţiilor, corpul tău nu e solicitat. Apa opune rezistenţă mişcărilor, forţându-te să încerci mai mult şi să consumi mai multă energie. Acest lucru te va ajuta să consumi mai multe calorii: între 200 şi 500 la un antrenament.

Îmbunătăţeşte circulaţia

Mişcarea apei reacţionează circulaţia sângelui şi ajută la combaterea problemelor cauzate de circulaţia necorespunzătoare: varice, retenţie de apă, umflături şi senzaţia de greutate în picioare. Presiunea apei şi vârtejul creat de mişcări stimulează revenirea sângelui către inimă. Gleznele sunt bine drenate, deoarece presiunea apei este mai adâncă.

Este relaxantă

Apa are un efect relaxant asupra stării de spirit, oferind un sentiment de uşurare şi de seninătate. Prin mişcarea în apă poţi ameliora durerea, rigiditatea şi stresul. Prin urmare, aquagym este un sport bun numai pentru trup, ci şi pentru minte.

Related posts

Ceresit a strans 30.000 de euro pentru refacerea cladirilor avariate de zapada

Adina Meyers

Ateliere de Patrimoniu

Adina Meyers

Calima – solutia petrecerilor surpriza

Adina Meyers