LifeStyle Retete

Rețetă: negresă cu nuci

De când n-ați mai mâncat o porție delicioasă de negresă cu nuci?

Cu ingrediente simple și la îndemâna oricui, va ieși o prajitură extraordinară, de care vă veți îndrăgosti pe loc.

Uite o rețetă super-simplă și rapidă!

Ingrediente

1 ceașcă cu zahăr,
1 ceașcă cu făină ,
1 lingură cu nuci măcinate,
1/4 ceașcă cu ulei,
1/3 ceașcă cu apă,
1/3 ceașcă cu cacao,
1 praf de copt,
1/4 linguriță cu sare.

Mod de preparare

Se vor pune într-un vas făina, zahărul, cacaoa, nucile și praful de copt stins în oțet, care se vor amesteca foarte bine. Se va adăuga și sarea. După ce s-a încorporat bine amestecul se va adăuga uleiul și apa iî așa fel încât să se obțină o compoziție omogenă.

Se va pregăti o tava unsă cu ulei și tapetată cu făină în care se va pune întreaga compoziție, dându-se la cuptor la foc redus 30 de minute. Se va servi caldă.

Peste aceasta, opțional, se va putea adauga o glazură de cacao care se va putea face astfel:

Se va pune într-un vas 250 ml lapte, 3-4 linguri cacao, 1 cană de zahăr, lăsându-se să fiarbă până se va îngroșa. După ce va fi legată, glazura se va lua de pe foc și se va pune peste negresa calda. La sfârșit puteți presăra pe deasupra nucă de cocos.

Poftă bună!

Articole similare

Chef Scarlatescu gateste pe 16 martie la Chefs Friday Experience!

comunicat de presa

Romstal anunta inceputul proiectului educational “Practica pentru cariera ta! TECAR”

casamea.ro

Doi studenti romani s-au calificat in prima etapa a competitiei internationale Electrolux Design Lab 2015

casamea.ro

Lasă un comentariu