Home LifeStyle Retete

Rețetă: Caponata siciliana pentru îndrăgostiţii de bucătăria italiană

Caponata este o mâncare de origine italină întâlnită mai des în Sicilia. Ingredientele definitorii sunt vânăta, ţelina şi caperele, dar adesea se mai adaugă măsline, ardei gras şi morcov.

Specifică bucătăriei din sudul Italiei, poate fi servită rece sau caldă, ca fel principal sau garnitură, în special pentru friptura de vită.

Vinetele trebuie să fie tari şi cu cât mai puţine seminţe. Acestea trebuie tăiate în cuburi potrivite, nu prea mici, pentru că astfel vor absorbi prea mult ulei.

Ingrediente pentru 4 porții:

ulei de măsline
2 vinete mari
1 linguriţă de oregano uscat
sare de mare
piper negru măcinat proaspăt
1 ceapă roşie mică, tăiată cubuleţe
2 căţei de usturoi curăţaţi şi tăiaţi mărunt
1 mănunchi de pătrunjel (tulpini şi frunze separate) tocat fin
2 linguri de capere spălate şi scurse
1 mână de măsline verzi fără sâmburi
2-3 linguri de oţet aromat cu ierburi fine
5 roşii coapte, tăiate mare
opţional: 2 linguri de migdale prăjite uşor

Mod de preparare:

Se foloseşte o tigaie mare în care se pune ulei de măsline. Se călesc întâi vinetele până devin aurii, se asezonează cu oregano şi puţină sare. După 4-5 minute se adaugă ceapa, usturoiul, pătrunjelul şi se continuă gătitul pentru 2-3 minute. Dacă această compoziţie pare uscată, se mai poate adăuga ulei de măsline. Spre final se adaugă caperele uscate şi se stropeşte cu oţetul aromat. După ce oţetul s-a evaporat se adaugă roşiile şi se găteşte aproximativ 15 minute, până când sosul scade. Se adaugă sare şi piper după gust. Se serveşte cald sau rece, decorat cu pătrunjel sau cu migdale prăjite

Related posts

Ce este balayage-ul ?Afla cum sa iti perfectionezi tehnica

Adina Meyers

„Hai La Casa!” va invita in cel mai detaliat simulator de constructie a unei case!

Adina Meyers

Premiera la Opera Nationala Bucuresti: baletul „Manon”

Adina Meyers