Home LifeStyle Retete

Retetă: Băutura Kombucha. Elixir pentru sănătate și remediu străvechi – FOTO

Băutura fermentată Kombucha este recunoscută la nivel mondial pentru proprietățile de detoxifiere, energizante și pentru efectul general de îmbunătățire a sănătății.

Consumată dimineața, este o metodă excelentă de energizare, ajutând la trezirea rapidă a organismului. Consumată după masă, poate oferi un boost de energie pentru un antrenament sau pentru exerciții fizice solicitante. Consumată seara, e cocktail un perfect cu rolul de a combate toxinele acumulate pe parcursul zilei.

Kombucha conține bacterii probiotice, polifenoli, vitaminele B, C, enzime organice, aminoacizii vitali și alți nutrienți benefici pentru organism.

Obținută din ceai și o ciupercă, kombucha este cunoscută și folosită din timpuri străvechi, avându-și originea în China. Băutura este acidulată și are gust de cidru și se obține prin fermentarea ceaiului negru sau verde cu ajutorul unei ciuperci.

Mod de preparare:

Pentru fiecare litru de băutură se folosește un ”pui” de ciupercă obținut recent din ciuperca mamă. Acești pui se ridică la suprafața băuturii. E bine să nu fie expusă la soare și să fie spălată cu oțet de mere înainte de a o folosi.

În apă (plată sau de izvor) se pun 100 g zahăr și 6 g de ceai negru sau verde (două pliculețe, sau frunze de ceai). Se acoperă carafa cu un tifon strâns cu un elastic pentru a evita pătrunderea insectelor sau a prafului. În următoarea băutură se pun 100 ml din ceaiul precedent și 100 ml oțet de cidru pentru a acidifica mediul. Se poate conserva o săptămână la frigider. Ciuperci proaspete se pot cumpăra prima dată de pe site-uri specializate.

Nu se folosesc obiecte sau vase de metal, ci doar din sticlă, porțelan, ceramică smălțuită, lemn sau plastic.
Pentru infuzia de ceai nu se folosește apă fierbine, fiindcă omoară cultura de ciuperci. După infuzarea ceaiului se așteaptă să se ajungă la temperatura camerei și abia atunci se pun zahărul și ciuperca.

Related posts

Ce lasă turiștii în urmă? Confesiunile unei menajere

Adina Meyers

Mercure testeaza „Teoria celor sase prieteni” in intreaga lume

Adina Meyers

VanFruct, câștigător la Anuala de Arhitectură 2016, secțiunea arhitectura spațiului interior

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe