Calatorii LifeStyle

Residence Hotels, primul boutique hotel din Romania

Al doilea hotel deschis în Bucureşti a fost Club Palace, prin reconstituirea in 2004 a unei case vechi din patrimoniul Bucureştiului. În 2007 urmeaza cel de-al treilea hotel din lantul Residence, Domenii Plaza, realizat dupa acelaşi concept de boutique hotel.

Pentru Residence, boutique hotel se traduce prin rafinament, stil, şarm al designului şi arhitecturii, dar şi prin atentie personalizata, atitudine şi atmosfera distinsa. În felul acesta a luat fiinta lantul Residence, cu stilul sau propriu care îmbina eleganta nemuritoare a designului clasic frantuzesc cu exotismul mediteranean. Stilul dominant al tuturor locatiilor este cel neoclasic.

Residence transforma o simpla şedere într-un hotel în experienta de a descoperi un loc adevarat special. Ceea ce transforma un simplu hotel într-un boutique hotel este atentia la detalii şi particularitatile de stil şi, nu mai putin important, atentia personalizata acordata oaspetilor.  

Design personalizat

Camerele cu accente retro, dar şi contemporane, glamour, sunt decorate cu piese de mobilier din lemn masiv de cireş sau nuc şi cu obiecte de arta – statui de bronz, argintarie veche, cristaluri, portelanuri. Pavajul din marmura de Carrara şi accesoriile textile din bumbac egiptean sau lana englezeasca vin în completarea atmosferei distinse şi personalizate a camerelor din boutique Hotelurile Residence.

Design-ul este conceput integral de catre însuşi proprietarul hotelurilor, care, din pasiune pentru frumos şi mai ales pentru stilul frantuzesc mediteranean, a ales sa fie mai mult decat un simplu proprietar de hoteluri. Aşadar,  munca sa se reflecta în atentia acordata fiecarui detaliu, asortarea culorilor şi imprimeurilor pieselor de mobilier cu pavajele sau alegerea obiectelor de arta decorativa sau a colectiilor de decorare a mesei. Cristi Penescu, unul dintre primii antreprenori de pe piata romaneasca a hotelurilor, mare pasionat de design interior, a petrecut cativa ani la Paris, lucrand pentru diferite studiouri artistice. Aceste experiente şi-au pus în mod hotarator amprenta asupra dorintei de a construi lucruri cu adevarat unice şi pline de caracter.

Membru “Exclusive Hotels”

 În noiembrie 2007, Residence Hotels a devenit primul membru din Romania al asociatiei europene „Exclusive Hotels”. Cele doua hoteluri din lantul Residence alese de catre Exclusive Hotels fac parte din doua categorii diferite, respectiv Residence Arc de Triomphe din „Exclusive – Charme et Caractere” şi Residence Domenii Plaza din „Exclusive Hotels – Luxury”, categorii ce exprima personalitatea distincta a fiecareia dintre cele doua locatii.

În prezent, Residence include cele doua hoteluri Arc de Triomphe şi Domenii Plaza, cele doua restaurante ale hotelurilor, Oliviers, respectiv Cerisiers, şi Club Palace, o oaza de linişte şi de verdeata pentru petrecerea timpului liber in nordul Capitalei.

Related posts

Pescuitul în vremea pandemiei: fără grătare și alcool, dar cu triaj epidemiologic

Adina Meyers

Cum să reciclaţi apa

Adina Meyers

(P) Schwarzkopf aduce cel mai recent trend în colorarea și îngrijirea părului, prin noua gamă Color Expert cu OMEGAPLEX®

Adina Meyers