Amenajari Interioare

Renoveaza casa de la tara

In cazul in care sunteti deja proprietarul unei case la tara, acum este momentul sa o renovati, deoarece constructia existenta poate fi exploatata la maxim prin utilizarea acelor suprafete care in trecut nu aveau destinatii folositoare.

Odata cu renovarea casei, amenajarea podului nelocuit prezinta potential pentru a fi transformat intr-un spatiu care poate primi functiuni diferite: garsoniera pentru mezinul familiei, camera de oapspeti, camera pentru copii, dormitor sau un spatiu deschis  la mansarda organizat pe doua nivele, destinat relaxarii intregii familii.

Ce trebuie sa faceti?

 –Sa aruncati ce ati depozitat de-a lungul timpului in pod si sa verificaţi daca dispuneti de spatiu suficient sub coama in partea centrala a mansardei, pentru a putea castiga spatiu prin reamenajare.

Sa contactati un arhitect astfel incat sa puteti obţine o reamenajare reuşita, fara a modifica sesizabil aspectul exterior al casei. In cazul in care doriti sa nu modificati arhitectura imobilului este important ca mansarda sa reia legatura cu exteriorul dupa modelul parterului.

Sa optati pentru iluminarea spatiului de sub acoperisul in panta cu ferestre de mansarda VELUX, pentru a beneficia de o suprafata cat mai luminoasa in noua casa.

Ferestrele de mansarda nu vor modifica forma sau structura acoperisului si pot fi instalate pe orice tip de invelitoare – plata sau profilata. De asemenea, distribuita echilibrata a acestora va crea efectul de tiraj natural, reimprospatand aerul si asigurand un climat interior sanatos

-Sa folositi materiale de calitate pentru buna izolare termica in noua locuinta deoarece aproximativ 75% din energia care se consuma este destinata incalzirii acesteia. De exemplu, daca izolaţia acoperişului nu este bine realizata, aceasta determină pierderi de căldură, ceea ce face ca în mansardă iarna să fie prea frig.

– Sa aveti in vedere instalarea utilitatilor la mansarda. Daca sistemele de instalatii electrice, termice si sanitare exista si sunt intr-o stare buna, este nevoie sa fie prelungite la nivelul mansardei, in functie de pozitionarea originala la nivelul inferior al casei si de destinatiile spatiului amenajat la mansarda. Daca acestea nu exista, deoarece unele case vechi nu au fost proiectate cu astfel de instalatii, atunci este un bun prilej sa faceti o investitie in acest sens.

Pentru inspiratie si idei descarcati Ghidul pas cu pas de renovare a podului.
Detalii pe www.velux.ro

Acest material a fost realizat de VELUX.

 

Related posts

Cum obtii mai mult spatiu intr-un apartament mic: 3 avantaje ale usilor glisante

Adina Meyers

Cum sa iti amenajezi casa in stil belgian

Adina Meyers

Bucura-te acum de oferta toamnei!

Adina Meyers