Un acoperis ceramic TONDACH® sustine intr-un mod natural un climat interior echilibrat pe parcursul intregului an, respingand caldura in timpul verii, si retinand-o iarna. TONDACH® ofera numeroase solutii de realizare si renovare pentru toate tipurile de acoperis, acesta reprezentand un optim in cazul caselor pasive, solare sau celor cu consum redus de energie.

Insemnul “natureplus” recomanda pe deplin produsele TONDACH(R) pentru constructii ecologice iar garantia de 33 ani cat si protectia mediului, asigurata prin naturaletea produsului care nu contine substante chimice, sunt alte avantaje substantiale  pe care le prezinta aceste produse. TONDACH(R) propune deasemenea solutii noi pentru renovare care asigura flexibilitate si siguranta totala, precum si un grad mic de uzura a acoperisului.

Tiglele TONDACH(R) cu distanta variabila intre sipci. permit schimbarea acestora fara a fi necesar a se modifica si latuirea. Clemele de siguranta, falturile duble superioare si laterale asigura impermeabilitatea invelitorii si protectie maxima impotriva intemperiilor. Design-ul si functionalitatea se combina perfect si asigura protectia optima impotriva tuturor conditiilor meteorologice – mai ales in cazul grindinei si a furtunilor.

Suprafata finisata a tiglelor TONDACH® isi pastreaza culoarea, iar arderea in cuptoare la peste 1000°C confera tiglelor ceramice cea mai mare longevitate, durata de viata dovedita a unei tigle TONDACH® fiind de peste 100 ani.

Iata si alte avantaje de netagaduit ale produselor TONDACH®: reducerea de costuri (pana la 6 cm distanta variabila scuteste inlocuirea latilor), clemele de siguranta confera protectia impotriva furtunii iar finisarea speciala a suprafetei tiglei asigura pastrarea permanenta a culorii si frumusetea acoperisului.

Toate solutiile sub un singur nume: TONDACH®

Casele in stil clasic, vilele interbelice , cladirile administrative si de patrimoniu, monumentele istorice si castelele prezinta uzual un acoperis din tigla ceramica tip solzi. Aceasta este considerata, prin frumusetea si nobletea materialului, Regina Acoperisurilor.

Pentru renovarea acoperisului unor astfel de cladiri si avand in vedere ca pentru cele de patrimoniu se pot folosi (conform legii) numai aceleasi materiale ca cele originare, TONDACH ®propune  tigla Solzi Clasic Sibiu, tigla Solzi pentru monumente istorice sau cea Solzi Dreapta pentru monumente istorice ce poarta patina timpului.

Astfel de solutii au fost aplicate pentru renovarea acoperisului vilei Geiger din Sibiu, precum si a casei in stil Tudor care adaposteste muzeul de arta veche apuseana Dumitru Minovici.

Din aceleasi considerente ca cele mentionate mai sus, in cazul in care acoperisul unei cladiri de patrimoniu este cu olane, TONDACH ® pune la dispozitie solutia olanelor tip Jadranka. Aceasta a fost folosita la renovarea bisericii fortificate de la Dealu Frumos precum si al Capelei Sf. Ana Brezony din Cehia.

Pentru renovarea caselor traditionale, TONDACH® ofera solutia tiglei Profilate Transilvania, un model clasic si economic, care si-a dovedit calitatile de-a lungul timpului. Renovarea folosind aceasta solutie este mult usurata de faptul ca tiglele tip Transilvania  prezinta aceleasi dimensiuni ca si vechea tigla tip “leu” care inca mai rezista pe multe acoperisuri.

In ceea ce priveste solutiile economice, TONDACH Romania propune tiglele de dimensiuni mari, XXL, care prezinta nenumarate avantaje, intre care: pret extrem de competitiv pe metru patrat (se folosesc incepand de la 8,8 buc. de tigla pe mp), consum redus de material lemnos pentru sarpanta, consum redus de manopera, manipulare rapida, usurinta in montaj, greutate redusa pe mp etc.

Durabilitatea foarte mare si, in special, pretul mult mai avantajos comparativ cu alte solutii fac din tigla ceramica o solutie extrem de avantajoasa, pentru renovarea acoperisurilor care prezinta deteriorari masive, in conditiile actuale de criza, putand reprezenta o solutie “pentru toate buzunarele”.

 

 

Related posts

Magazinul Piastrelle Casa vine cu o gamă nouă de plăci ceramice și finisaje de calitate

Adina Meyers

Locuinţă modernă, cu suprafeţe vitrate mari

Adina Meyers

Apartamentul potrivit pentru familie – cum poate fi acesta găsit?

Adina Meyers