LifeStyle

Eveniment la orizont: ROCAD 2013, 15 – 17 mai, Palatul Parlamentului

ROCAD reprezinta un exercitiu amplu de comunicare: arhitectul si designerul cu beneficiarul, discipolul cu mentorul, furnizorul cu distribuitorul. Conferintele din cadrul ROCAD vor fi sustinute de arhitecti si designeri cu o reputatie internationala deosebita care vor impartasi din experientele lor majore. Autori de cladiri emblematice, prototipuri ale locuintelor pe Luna sau pe Marte, cabine de aeronave, locuri de reculegere sau de petrecere, aceste nume sunt reprezentative si comunica prin insasi varietatea experientelor lor.

Arhitectura organica, posibilitati de locuire pe alte planete, casa peste cascada, un volum in linistea desertului sau o casa-prototip unde candva pot trai copii copiilor nostri, iata cateva dintre prezentarile care vor fi expuse.  Sesiunile de conferinte si dezbateri pe tema: „Experiente si competitii in arhitectura” au ca invitati speciali pe (in ordine alfabetica): Miguel Baudizzone (Argentina), Peter Blundell Jones (Marea Britanie), Dan Sergiu Hanganu (Canada), Masayuki Kurokawa (Japonia), Daniel Libeskind (SUA), Marvin Malecha (SUA), Dominique Perrault (Franta), Brian Spencer (SUA), Benedetta Tagliabue (Spania), Keisuke Toyoda (Japonia), Arturo Vittori (Italia), Andreas Vogler (Elvetia). Ariile acestora de expertiza variaza de la curente in voga precum arhitectura organica, la directii ultra moderne precum arhitectura aerospatiala sau designul parametric. 

ROCAD va fi deasemenea gazda vernisajelor unor expozitii de arhitectura care au generat curente in domeniu si care sunt prezentate pentru prima oara in Europa de Sud-Est: „The Heritage of Frank Lloyd Wright” – curator: arh. Brian Spencer (SUA); „From Pyramids to Spacecrafts” – curatori: Andreas Vogler (Elvetia) si Arturo Vittori (Italia) precum si a expozitiilor-spectacol ale companiilor lideri din domeniile: urbanism, materiale de constructii, design de exterior, mobila, iluminat, materiale si textile, baie si bucatarie, ecodesign, retail si domenii conexe;  boutique-uri tematice si degustari.

Inscrieri şi informaţii suplimentare: tel. 021.231.27.36; 021.231.91.84; fax: 021.231.27.36; e-mail: inscriererocad2013@dkevents.ro

 

Related posts

Minorități și marginali în teatru – cu Mihaela Drăgan, Radu Afrim și Székely Csaba – Podcast Scena.ro #3

Adina Meyers

Romania, in finala concursului international Electrolux Design Lab

Adina Meyers

Platoul din Colectia CESIRO ”Intoarcere la traditie”, remarcat la AMBIENTE

Adina Meyers