Practic

Idei simple pentru organizarea dressingului

Daca o familie beneficiaza de un singur dressing, atunci se impune impartirea lui astfel incat fiecare membru sa aiba propriul „teritoriu”.

Problema apare abia atunci cand cautam ceva anume, iar dezordinea din dulap ne copleseste. Cum in aceasta perioada am trecut la haine groase, este momentul potrivit pentru a ne reorganiza dressingul sau dulapul.

Dressingul sau dulapul trebuie amplasat intr-o zona ferita de umezeala sau bine ventilata. In cazul in care nu este posibil acest lucru, pastreaza obiectele vestimentare intr-un dulap cu rafturi deschise si pe umerase. De asemenea, pentru o accesare usoara a usilor, ai grija ca intre dulap si pat sa existe o distanta de cel putin 80 cm. Daca dormitorul este prea mic, opteaza pentru un dressing cu usi glisante.

Atunci cand iti reorganizezi dressingul, cel mai indicat este sa incepi cu hainele. In functie de spatiul pe care il ocupa, iti vei da seama cat iti mai ramane si pentru alte lucruri pe care intentionezi sa le pastrezi in dressing.

Aranjeaza hainele in gramezi mici, pentru a le scoate cu usurinta pe cele de dedesubt, fara sa faci prea multa dezordine. Pentru bluze, tricouri si pulovere este indicat sa dispui de rafturi cu o latime de 30 cm, iar pentru lenjerii si prosoape, de rafturi cu latimea de 50-100 cm si inaltimea de 30-40 cm.

Chiar daca barele dressingului sunt lungi, nu inghesui pe ele prea multe umerase. Pe o bara cu lungimea de 100 cm poti agata in jur de 8-9 umerase. Distanta dintre camasi sau pantaloni trebuie sa fie de aproximativ 3 cm. Atunci cand aranjezi hainele, iti recomandam sa valorifici spatiul pe verticala, si nu pe orizontala.

Idee

In cazul in care primesti des musafiri, este bine sa iei in calcul si un spatiu de depozitare pentru hainele si incaltamintea acestora.

 

Related posts

Un decor ușor de realizat

Adina Meyers

9 bucătării rustice și ce trebuie să știi despre amenajarea lor

Adina Meyers

Cerere in casatorie

Adina Meyers